Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12/11 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Με μια απεργιακή πορεία 3000 διαδηλωτών έγινε η Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στο Ηράκλειο. Το «παρών» δόθηκε από τους αγωνιζόμενους καταληψίες μαθητές, που συγκεντρώθηκαν αρχικά με το ΠΑΜΕ αλλά ακολούθησαν μια διακριτή πορεία στη συνέχεια.

Η συγκέντρωση και πορεία που καλέστηκε και ξεκίνησε από το ΕΚΗ, πραγματοποιήθηκε από τοπικά σωματεία εργαζομένων και αριστερών οργανώσεων, με κοινό τους σημείο την απόρριψη των αντεργατικών μέτρων του Μνημόνιου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη διαδήλωση, το μπλοκ του ΕΕΚ παλεύοντας ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική γραφειοκρατία των συνδικάτων που συνεχίζουν να ακολουθούν μια στάση ανοχής στην Κυβέρνηση, φώναξε συνθήματα για την ανατροπή της κυβέρνησης, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, καθώς και για την κοινή διεθνιστική πάλη των εργατών σε Ελλάδα-Τουρκία.

Ταυτόχρονα συνεχίζουν από τις 2 Νοέμβρη τον αποκλεισμό του εργοστασίου οι εργάτες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου, αντιτασσόμενοι στις απολύσεις από την εταιρεία “waste solutions” που έχει αναλάβει την εργολαβία μετά από συμφωνία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αλλά και όπως φαίνεται με τοπικούς δημοτικούς και περιφερειακούς παράγοντες. Είναι σημαντικό ότι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στη θέση τους, με χειρότερους όρους δουλειάς, δήλωσαν την άρνηση να δουλέψουν σε στήριξή των απεργών συναδέλφων τους. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει επιχειρήσει μια επέμβαση στο χώρο που βρίσκονται οι εργαζόμενοι, χωρίς όμως επιτυχία.

Ε.Α