Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

Σύλλογος Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Εφαρμόζοντας ένα αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο… που δεν ψηφίστηκε ακόμη, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΤΕΕ (ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ) με τη στήριξη του ΠΑΜΕ ακύρωσαν την Γενική Συνέλευση στις 2 Οκτώβρη η οποία  είχε απαρτία.

Με παρόντες μέσα στην αίθουσα 48 εργαζόμενους και με ταμειακά τακτοποιημένους 58 εργαζόμενους το ποσοστό της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση ξεπερνούσε το 80%. Το ποσοστό που απαιτείται για την απαρτία της πρώτης Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι το 50% των ταμειακά τακτοποιημένων που αντιστοιχεί σε 29 εργαζόμενους!

Οι παρατάξεις που ματαίωσαν την συνέλευση ισχυρίστηκαν ότι για να έχει απαρτία η συνέλευση πρέπει να είναι παρόντες οι μισοί εργαζόμενοι αδιακρίτως. Υιοθέτησαν δηλαδή τη «φιλοσοφία» του συνδικαλιστικού νόμου που προσπαθεί να επιβάλλει η τρόικα ο οποίος θα καθορίζει την απαρτία με βάση το σύνολο των εργαζόμενων και όχι μόνο των ταμειακά τακτοποιημένων όπως ισχύει με τις διατάξεις του ν. 1264 και τα καταστατικά των εργατικών Σωματείων. 

Με το νέο Οργανόγραμμα στο ΤΕΕ εφαρμόζεται το μνημόνιο και μειώνονται οι  δομές του

Ποια όμως ήταν η αιτία ώστε συνδικαλιστική γραφειοκρατία και ΠΑΜΕ να αναγκαστούν να εφαρμόσουν τέτοιες πρακτικές; Η Γενική Συνέλευση είχε καλεστεί για να πάρουν θέση οι εργαζόμενοι για την μείωση των δομών που ετοιμάζεται με το νέο οργανόγραμμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο, την κατάργηση Τμημάτων και Διευθύνσεων και την συγχώνευση που θα οδηγήσει σε μείωση οργανικών θέσεων και σε «πλεονάζον» προσωπικό στη συνέχεια. Μια τόσο κρίσιμη συνέλευση ακυρώθηκε με την εφαρμογή αντιδραστικών μεθοδεύσεων που ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ  – ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να νομοθετήσει. Αιτία μιας τέτοιας στάσης είναι ο φόβος του σταλινισμού και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από την δύναμη των εργαζόμενων.

Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» με προκήρυξή της καλεί τους εργαζόμενους  να απαιτήσουν:

Άμεσα να αναρτηθούν τα ηχογραφημένα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης που ματαιώθηκε
Να δημοσιευθούν τα πρακτικά της Επιτροπής για το νέο Οργανόγραμμα
Να παραιτηθούν τα μέλη της Επιτροπής για το νέο Οργανόγραμμα και να εκλεγούν τα μέλη της από τη Γενική Συνέλευση με συγκεκριμένη εξουσιοδότηση για τις αλλαγές
Εκλογή από τη Γενική Συνέλευση Εργατικής Επιτροπής Ελέγχου για έλεγχο των οικονομικών του ΤΕΕ σε βάθος 15ετίας
Αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις για κάλυψη των αναγκών του ΤΕΕ και μείωση του χρόνου εργασίας.
Κάλυψη των αναγκών του ΤΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων

8/10/2015

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ»

Αβραμίδης Κώστας