Προπύλαια (πεζόδρομος Κοραή), Σάββατο 18/2, 12 μ.μ.

Η ΒΙΟ.ΜΕ., το εμβληματικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύει. Στα μουλωχτά, τα συγκοινωνούντα δοχεία δικαστικής εξουσίας–κεφαλαίου ξεπούλησαν σε fund το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο που πριν 12 χρόνια τα αφεντικά παράτησαν, αφήνοντας απλήρωτους τους εργάτες και όλες τις υποχρεώσεις. Το εργοστάσιο που το σωματείο των εργατών κράτησε ζωντανό, λειτουργώντας το με αυτοδιαχείριση, σε ένα πρωτόγνωρο πείραμα όπου αντί για ανεργία και παρακάλια για επιδόματα ανεργίας, περήφανα είπαν: «Αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς». Και εδώ και μια 10ετία κάνουν πράξη την λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, οργανώνει στην Αθήνα συγκέντρωση–πορεία, από τα Προπύλαια (πεζόδρομος Κοραή).

Όλοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών!

Θόδωρος Κουτσουμπός


Ακολουθεί η προκήρυξη των εργατών:

Θέλουν να σκοτώσουν τη ΒΙΟΜΕ

Μην τους αφήσεις!

Σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει όσο ποτέ. Η δικαστική εξουσία και το κεφάλαιο ξεπούλησαν στα μουλωχτά το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο σε ένα φαντ.

Εμείς οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε στο εργοστάσιο, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος μας στείλουνε τα ματ. Αλλά και να μας βγάλουν εμείς θα ξαναμπούμε. Γιατί αυτό το μέρος είναι η ζωή μας και γιατί το χρωστάμε σε εσάς. Το χρωστάμε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Που ήρθατε στο εργοστάσιο, που τιμήσατε τη δουλειά μας αποκτώντας τα προϊόντα των κόπων μας. Που φωνάξατε μαζί μας στις διαδηλώσεις. Που σιγοτραγουδήσατε σε κάποια συναυλία στο κατειλημμένο εργοστάσιο. Που σταθήκαμε ώμο με ώμο απέναντι απ’ την αστυνομία.

Το μοναδικό εργοστάσιο της χώρας που λειτουργεί χωρίς αφεντικά, το μοναδικό εργοστάσιο που πληρώνονται όλοι το ίδιο, το μοναδικό εργοστάσιο που απελευθερώθηκε από τον καπιταλιστή και αποδόθηκε στην κοινωνία, κινδυνεύει. Και ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είσαι εσύ.

Σε αυτά τα 10 χρόνια τα βάλαμε με Θεούς και Δαίμονες. Μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, μας έκοψαν το ρεύμα εργολάβοι της ΔΕΗ, μας έβγαλε στο σφυρί η δικαστική εξουσία. Αλλά αντισταθήκαμε και αντέξαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Όμως όσο ακλόνητη κι αν είναι η θέλησή μας η πραγματική μας δύναμη δεν είναι αυτή. Η πραγματική μας δύναμη είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις λέξεις.

Έχουμε ελάχιστο καιρό ακόμα, για να τους μπλοκάρουμε. Και θα το κάνουμε. Κάθε δράση μετράει.

Κάθε συζήτηση για τη ΒΙΟΜΕ, κάθε αφίσα, κάθε σύνθημα σε τοίχο, κάθε μοτοπορεία, κάθε συναυλία αλληλεγγύης, κάθε μικροφωνική, κάθε μικρή και μεγάλη συγκέντρωση σε όλη την Ελλάδα. Κάθε παρέμβαση σε ΜΜΕ. Κάθε ψήφισμα σωματείου και κάθε υπογραφή. Και όλα αυτά σα ρυάκια να οδηγήσουν σε ένα μεγάλο ποτάμι κόσμου που θα διαδηλώσει στους δρόμους.

Οι νόμοι του κεφαλαίου είναι πανίσχυροι. Αλλά ο νόμος του οργισμένου λαού, μπορεί να τους διαλύσει.

Οι εργαζόμενοι/ες στη Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ