Ιατρικός Σύλλογος της Θήβας. Ζήλεψε τη δόξα του… Λοβέρδου!

 

Μιλώντας με τη γλώσσα των ναζιστών της Xρυσής Aυγής, ο Ιατρικός Σύλλογος της Θήβας με ανακοίνωσή του ενισχύει τα ρατσιστικά στερεότυπα με υπονοούμενα ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και κυρίως τα παιδιά τους είναι ενδεχόμενο να είναι “ξενιστές” επιδημικών ασθενειών, που μπορεί να πάρουν ακόμα και τη μορφή πανδημίας! Στο όνομα, υποτίθεται, της δημόσιας υγείας, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών αναγορεύονται σε πιθανό δημόσιο κίνδυνο, τη στιγμή που με ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα” και της “Άρσις” που έχει αναλάβει το camp προσφύγων της Θήβας, έχουν εμβολιασθεί όλα πριν φοιτήσουν στο σχολείο! Αυτό είναι γνωστό σε όλους και οφείλει να το γνωρίζει και ο Ιατρικός σύλλογος της Θήβας.

Η ανακοίνωση όμως διατυπώθηκε με τέτοιο τρόπο που φέρνει στο νου τις μαύρες μέρες του 2012, όταν ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με ανάλογου περιεχομένου ανακοινώσεις του υπουργείου αναγόρευε τις εξαρτημένες οροθετικές γυναίκες σε δημόσιο κίνδυνο και τις διαπόμπευε για να προστατέψει, όπως ισχυριζόταν, τη δημόσια υγεία από τη μετάδοση μεταδοτικών ασθενειών!

Και αυτή η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας επιστρατεύει φόβους και ανασφάλειες των ανθρώπων, που έχουν γιγαντωθεί λόγω της κρίσης, ενισχύοντας τα ρατσιστικά στερεότυπα και κινητοποιώντας τους Συλλόγους γονέων ενάντια στη φοίτηση στο σχολείο των προσφυγόπουλων.

Με όλα αυτά, η σχολική χρονιά 2017-18 αυτών των ψυχικά τραυματισμένων παιδιών που τα ξερίζωσε απ’ τα σπίτια τους ο πόλεμος και η καταστροφή, άρχισε τελικά στις 20 Φλεβάρη 2018(!) και σε αυτό συνέβαλε από τη μεριά του και ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας.

Κατερίνα Μάτσα – Ψυχίατρος