Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου και η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά οργανώνουν τις 17 Δεκέμβρη Σύσκεψη Συντονισμού του Αγώνα για την υπεράσπιση του 18 ΑΝΩ και των δομών Απεξάρτησης.
Με συνθήματα “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ”, και “Κάτω τα χέρια από την δημόσια και χωρίς υποκατάστατα Απεξάρτηση”, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου και η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά οργανώνουν σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα υπεράσπισης του 18 ΑΝΩ και των δομών απεξάρτησης στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ιλίου (Ιδομενέως 32, 2ος όροφος), Κυριακή 17 Δεκέμβρη στις 11 π.μ.
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί ενάντια στον Λαό για λογαριασμό τού χρηματιστικού κεφαλαίου βίαιη “έφοδο” στα υπολείμματα της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ.

Το στρατηγικό τους σχέδιο είναι η κονιορτοποίηση των τελευταίων δημόσιων δωρεάν υπηρεσιών Υγείας και η παραχώρησή τους στους μεγαλογιατρούς και τα ολιγοπώλια της ιδιωτικής υγείας.

Πολιορκητικός κριός αυτής της επίθεσης στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, είναι το Νομοσχέδιο που με πρόσχημα την “ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης” –στην πραγματικότητα αντιμεταρρύθμισης– δρομολογεί την κατάργηση των δύο μεγαλύτερων ψυχιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας (Δαφνί και Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης), με άμεση συνέπεια τον εξοστρακισμό των ασθενών από το σύστημα περίθαλψης. Κρίσιμο κομμάτι αυτής της επίθεσης αφορά στην ουσιαστική “κατάργηση” των συστημάτων και δομών απεξάρτησης.

Αποσπούν μονάδες απεξάρτησης από το ΕΣΥ και τις διαχέουν σε ενα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, τον «Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων» του οποίου η λειτουργία ακυρώνει μέσα από ένα υπερσυγκεντρωτικό φορέα, με πρόεδρο διορισμένο από την κυβέρνηση, κάθε αποτελεσματική και επιστημονική δουλειά με κοινωνικό χαρακτήρα που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο χώρο των εξαρτήσεων. Σε αυτόν τον φορέα θέλουν να “εξαφανίσουν” εντάσσοντάς τα, τα προγράμματα ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18ΑΝΩ, μαζί με τα ιδιωτικά, καταργώντας με αυτό τον τρόπο τον θεραπευτικό πλουραλισμό, την αυτοτέλεια και τη φιλοσοφία κάθε προγράμματος.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απορροφήσει και την ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ στις ανάγκες της “ελεύθερης αγοράς” Υγείας, με μία πρωτοφανή βιαιότητα και αναλγησία, που η πηγή τους βρίσκεται στην βαθύτατη και χωρίς διέξοδο για το σύστημα οικονομική κρίση. Μέρος αυτής της απάνθρωπης επίθεσης είναι η παράλληλα προωθούμενη πολιτική της “μείωσης της βλάβης” μέσω των “υποκατάστατων” που κοστίζει λιγότερο στο κράτος, αλλά “εξασφαλίζει” την συντήρηση της εξάρτησης.

Κάτω τα χέρια από το 18 Άνω και το ΚΕΘΕΑ.
Σε σύγκρουση με τη λογική της ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης και της καταστροφής όλων των δημόσιων θεραπευτικών προγραμμάτων και της πλήρους καταστροφής της δημόσιας Υγείας, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των απεξαρτημένων και των οικογενειών του;, που κινητοποιούνται δυναμικά.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και αγωνιστή ενάντια στην κυβερνητική επίθεση σε Σύσκεψη Ενημέρωσης και Συντονισμού κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του 18 ΑΝΩ και των δομών Απεξάρτησης στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ιλίου, (Ιδομενέως 32, 2ος όροφος), Κυριακή 17 Δεκέμβρη στις 11 π.μ.