Νεκρός 40χρονος πρόσφυγας απο το κρύο στη Σάμο!

Την Πέμπτη 1/12 ένας 40χρονος Ιρακινός πρόσφυγας άφησε την τελευταία του πνοή στο hot spot της Σάμου από ανακοπή καρδιάς. Ο άτυχος πρόσφυγας άφησε πίσω του μία νεφροπαθή σύζυγο, χειρουργημένη, και τρία παιδιά. Η σωρός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου προκειμένου να γίνει νεκροψία. Αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, αλλά πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο η καρδιά του τον πρόδωσε ήταν το τσουχτερό κρύο. Ο συγκεκριμένος πρόσφυγας βρισκόταν στη Σάμο για περίπου ένα μήνα και τη μέρα που πέθανε πήρε το δελτίο ασύλου και την άρση γεωγραφικού περιορισμού και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το ταξίδι του προς την Αθήνα, και από εκεί ίσως στην Ευρώπη, τη “γη της επαγγελίας”.

Τις τελευταίες μέρες είχε εγκριθεί να μείνει σε ξενοδοχείο της πόλης, υπό την ευθύνη ΜΚΟ, μαζί την οικογένειά του, όπως και 350 περίπου πρόσφυγες από ευάλωτες ομάδες. Πάντως, δε θα μεταφερόταν στο ξενοδοχείο εξαιτίας της δικής του ευαλωτότητας, αλλά λόγω της χειρουργημένης συζύγου του. O ίδιος δεν είχε κάποια ιατρική γνωμάτευση για το πρόβλημα της υγείας του, αν και μετέβαινε καθημερινά στο ιατρείο του hot spot, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

Mε ανακοίνωσή της η Aντιφασιστική Kίνηση Σάμου καταγγέλλει βασανιστήρια από την αστυνομία σε βάρος 25χρονου Iρακινού πρόσφυγα. Η ελληνική αστυνομία συνέχισε το έργο που είχε αρχίσει πάνω του ο ISIS, τονίζεται στην ανακοίνωση.