ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ NUIT DEBOUT: ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

Κάλεσμα της Nuit Debout*, πλατεία της Δημοκρατίας

8 Απριλίου 2016, Παρίσι
NUIT DEBOUT

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

Από τις 31 Μαρτίου, βρισκόμαστε στην πλατεία της Δημοκρατίας και σε πολλές άλλες πλατείες σε όλη τη Γαλλία.
Η κινητοποίησή μας είχε αρχικά τη μορφή διαμαρτυρίας κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης. Η μεταρρύθμιση αυτή δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, δεδομένου ότι εντάσσεται στη λίστα των μέτρων λιτότητας που βιώνουν οι Ευρωπαίοι γείτονές μας και θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα με το ιταλικό Jobs Act ή την ισπανική Reforma Laboral: περισσότερες απολύσεις, μεγαλύτερη ανασφάλεια, μεγαλύτερη ανισότητα και ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων. Αρνούμαστε να υποβληθούμε σε αυτή τη στρατηγική του σοκ, που επιβάλλεται ιδίως σε ένα πλαίσιο δρακόντειων μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Οι συζητήσεις στις συνελεύσεις της πλατείας της Δημοκρατίας δείχνουν ότι η εκφρασμένη αγανάκτηση πηγαίνει πολύ πιο πέρα από την εργασιακή μεταρρύθμιση και επεκτείνεται σε μια προβληματική μεγαλύτερη: την αμφισβήτηση ενός κοινωνικού και πολιτικού συστήματος σε κρίση και με κομμένη την ανάσα. Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα θρηνήσουμε το τέλος του.

Το κίνημα αυτό δεν γεννήθηκε και δεν θα πεθάνει στο Παρίσι.

Από την Αραβική Άνοιξη ως το κίνημα 15M, από την πλατεία Ταχρίρ στο Πάρκο Γκεζί, η πλατεία της Δημοκρατίας και πολλές άλλες κατειλημμένες πλατείες απόψε στη Γαλλία είναι ενδεικτικές του ίδιου θυμού, των ίδιων ελπίδων και της ίδιας πεποίθησης: της ανάγκη για μια νέα κοινωνία, όπου η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια και η ελευθερία δεν θα είναι κενές δηλώσεις.

Οι εκφράσεις υποστήριξης που λαμβάνουμε από το εξωτερικό και αναθερμαίνουν και ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας. Αυτό το κίνημα είναι και δικό σας. Δεν έχει ούτε όρια, ούτε σύνορα και ανήκει σε όλους εκείνους που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό. Είμαστε χιλιάδες, μπορούμε να γίνουμε εκατομμύρια. Μαζί, όρθιοι, αφυπνισμένοι. Ας σταθούμε μαζί.

Στις #40mars (9 Απριλίου), οργανώστε την δική σας #Nuitdebout!

* Nυκτερινός ξεσηκωμός