ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ!

 

 1. Όποιος χτυπάει συντρόφισσα δεν είναι σύντροφος. Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη σεξιστική βία ενάντια σε συντρόφισσα, μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης. Οποιαδήποτε ανοχή τέτοιων συμπεριφορών πατριαρχικής επιβολής προάγει τη σεξιστική βία και της δίνει στέγη. Η πιο καθαρή στάση-καταγγελία και απομάκρυνση- από την Αριστερή Συσπείρωση, την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να είναι άμεση. Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του «μάτσο»  δεν συνάδει με το πρόταγμα της χειραφέτησης όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων ανθρώπων και είναι επιτακτική η άμεση ρήξη της ΕΑΑΚ και της αριστεράς με κάθε τέτοια πρακτική.
 2. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια, στις πλάτες της συντρόφισσας και της θαρραλέας καταγγελίας του ξυλοδαρμού της, να προωθηθεί πολιτικό σχέδιο διάλυσης της ΕΑΑΚ. Η μετατροπή του συντονιστικού ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης σε αρένα, βαραίνει την ΑΡΑΣ, οργάνωση που συμμετέχει στη ΛΑΕ και τα ΕΑΑΚ.
  Η ΕΑΑΚ πρέπει να κόψει κάθε πολιτικό και οργανωτικό δεσμό με δυνάμεις που επιχειρούν να επιλύσουν τις πολιτικές διαφορές τους με σταλινικές, τραμπούκικες πρακτικές.
  Καλούμε τη ΛΑΕ να πράξει αντίστοιχα και να μην υποθάλπει τέτοιες πρακτικές στο εσωτερικό.
  Περαιτέρω η βία μέσα στο πανεπιστήμιο ρίχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης που στοχεύει στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
 3. Ενάντια στον αποπροσανατολισμό της ενδοκινηματικής βίας, η ΕΑΑΚ πρέπει να στραφεί στις αγωνίες και τα προβλήματα της νεολαίας σήμερα, τα οποία θα έπρεπε να αποτελούν τη ζητούμενη κοινή συνισταμένη μεταξύ των δυνάμεων της ΕΑΑΚ σήμερα.
  Η παρατεταμένη αναβολή της αναμέτρησης με τα πολιτικά αδιέξοδα τα τελευταία χρόνια οδηγεί μόνο στην εσωστρέφεια.
  Τα πολιτικά αδιέξοδα μπορούν και πρέπει να επιλυθούν με τον πιο πλατύ και ανοιχτό διάλογο, σε μια ουσιαστική συζήτηση εντός της ΕΑΑΚ και εντός της αριστεράς με τους όρους και τις μεθόδους της εργατικής δημοκρατίας. Σε αυτά τα πλαίσια έχει επείγοντα χαρακτήρα το ξεκαθάρισμα με το σεξισμό εντός της ΕΑΑΚ.
  Αυτά αποτελούν ελάχιστη προϋπόθεση για την κινητοποίηση των δυνάμεών μας και για τον  επαναστατικό, μαρξιστικό επανεξοπλισμό του φοιτητικού κινήματος και του κινήματος της νεολαίας.
                                                                                             Το ΣΔ της ΟΕΝ 28/10/2017