Πηγή φωτογραφίας: Σωματείο Εργαζομένων Kavala Oil (facebook)

Με ανακοίνωσή της η Μαχόμενη Εργατική Κίνηση καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, ενάντια στους εργαζόμενους της KAVALA OIL, με χρήση κρότου λάμψης μέσα στο διυλιστήριο. Μια εγκληματική πράξη που από καθαρή τύχη δεν έκανε παρανάλωμα ανθρώπους και εγκαταστάσεις.

Η ανακοίνωση σημειώνει:

Την εγκληματική πράξη των ΜΑΤ, που θα μετέτρεπε το διυλιστήριο σε κόλαση φωτιάς με πολλά θύματα και τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης, η οποία κάλεσε τα ΜΑΤ για να σπάσουν την περιφρούρηση της απεργίας των εργατών της KAVALA OIL.

Η δε πρόφαση της διοίκησης για να καλέσει την επέμβαση των ΜΑΤ ήταν λέει, λόγοι δήθεν ασφάλειας των εγκαταστάσεων.

Είμαστε στο πλευρό των εργατών που υπερασπίζονται την εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές και όρους υγιεινής και ασφάλειας, ενάντια στην νέα διοίκηση της  ENERGEAN που ανέλαβε να φέρει την ανάπτυξη της KAVALA OIL, με τα εκατομμύρια που εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο, και έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτά τα εκατομμύρια η διοίκηση της  ENERGEAN αποφάσισε  να τα αξιοποιήσει κάνοντας χρήση του νέου αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη για να καρπωθεί κέρδη, υποβαθμίζοντας όλους τους όρους κάτω από τους οποίους προσφέρουν την εργασία τους οι εργάτες.

Πηγή φωτογραφίας: Σωματείο Εργαζομένων Kavala Oil (facebook)

Μειώνει το κόστος κάνοντας χρήση φτηνής ανειδίκευτης εργασίας σε εργασίες στις οποίες απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, θέτει σε διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής εργασία δεκάδες εργαζόμενους και ασκεί πολεμική γκεμπελικού τύπου, εναντίον του σωματείου, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι εργαζόμενοι προκειμένου να επιβάλλει τους σκοπούς της. Το δίκιο το έχουν οι εργάτες της KAVALA OIL. Κάτω τα χέρια απ’ τους εργάτες. Όχι στις απολύσεις και τις εργολαβοποιήσεις. Καμία δικαστική δίωξη στους εργάτες.

Οργάνωση και πάλη τώρα για άμεση κατάργηση του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη που κατακρεουργεί τα δικαιώματα μας

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

23/12/2021