ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ CITY PLAZA ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ενα κλειστό και παρατημένο ξενοδοχείο, με απλήρωτους τους εργαζόμενους, το Hotel City Plaza στο κέντρο της Aθήνας, έχουν καταλάβει εδώ και λίγες ημέρες μέλη της Πρωτοβουλίας Aλληλεγγύης σε Oικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες. Ήδη, στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται 150 άτομα, μεταξύ των οποίων ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.

H κατάληψη ενεργοποίησε τα ιδιοκτησιακά αντανακλαστικά της ιδιοκτήτριας του κτηρίου. Oι απλήρωτοι εργαζόμενοι, όμως, σε μια κίνηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έδωσαν την απάντηση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τέως εργαζόμενοι του ξενοδοχείου “CITY PLAZA”, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στο ξενοδοχείο, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και έξι χρόνια. Παραμένουμε απλήρωτοι όλα αυτά τα χρόνια, ενώ μας οφείλονται αποζημιώσεις συνολικού ύψους περί τις 180.000 ευρώ, διότι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου παρακρατούσε τον κινητό εξοπλισμό του ξενοδοχείου ο οποίος έπρεπε να έχει εκποιηθεί για να πληρωθούμε.
Μέσα στο ξενοδοχείο αυτό, στον κινητο εξοπλισμό του, σε κάθε του γωνιά, υπάρχει ο ιδρώτας και ο μόχθος μας. Δεκαετίες δουλέψαμε σκληρά εκεί μέσα, για να βρεθούμε στο δρόμο χωρίς αποζημιώσεις. Κάποιοι από εμάς λίγο πριν τη σύνταξη.
Δηλώνουμε ότι ο κινητός εξοπλισμός του ξενοδοχείου δεν ανήκει στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπορευτεί τον εξοπλισμό στις πλάτες μας. Ανήκει στην πτώχευση και στην ουσία ανήκει σε μας. Από την πώλησή του θα αποζημιωθούμε
Πρόσφυγες και μεις μέσα στη χωρα μας, κατατρεγμένοι από τους ισχυρούς, συμμεριζόμαστε τον πόνο κάθε κατατρεγμένου, ντόπιου ή ξένου. Αλλά και δεν παραδίνουμε τα όπλα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δικαιων αιτημάτων, των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Η Επιτροπή των Εργαζομένων του Ξενοδοχείου CITY PLAZA.