Tο ΕΕΚ-Τροτσκιστές, καταγγέλλει με οργή και αγανάκτηση τη δολοφονική επιχείρηση της ΕΛ.Α.Σ στη Θεσσαλονίκη, με θύμα, ξανά, έναν 16χρονο Ρομά οδηγό αγροτικού, ο οποίος χτυπήθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών που τον καταδίωξαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η εξοργιστική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιχειρεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι είναι οι σφαίρες στο κεφάλι του νεαρού οδηγού που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο και όχι η «πρόσκρουση σε τοίχο». Και τώρα ο νεαρός, δίνει μάχη για να ζήσει, μετά από μια εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ώστε να αφαιρεθούν οι σφαίρες από το κεφάλι του. Γιατί το να είσαι Ρομά, νεολαίος εργάτης, παλεύοντας μέσα στα βάσανα που βιώνει ολόκληρος ο λαός, ανεξαρτήτως τεχνητών διαχωρισμών, φυλετικών ή άλλων, σημαίνει ότι κινδυνεύεις από τους πυροβολισμούς της αστυνομίας, όπως αποδείχτηκε και στο φόνο του Νίκου Σαμπάνη, σχεδόν πριν από ένα χρόνο στην Αθήνα.

Στο πρόσωπο του βαριά τραυματισμένου Κώστα Φραγκούλη, του τρόπου και της αφορμής της καταδίωξης, ξυπνά όμως και η μνήμη του Τζορτζ Φλόυντ, ο οποίος δολοφονήθηκε με βασανιστικό τρόπο από Αμερικάνους μπάτσους επειδή κρίθηκε «ύποπτος κλοπής»! Και εμείς υποστηρίζουμε, ότι ακόμα και αν ο νεολαίος εργάτης διέπραξε την παράβαση που του καταλογίζουν οι φερόμενοι ως αδίστακτοι φρουροί του νόμου και της τάξης δολοφόνοι, το δίκιο είναι με το μέρος του και για αυτό αρνήθηκε να υποστεί την άθλια μεταχείριση που επιφυλάσσουν στους φτωχοδιαβόλους οι μπάτσοι-δικαστές. Γιατί οι ταγοί, υπηρέτες και προστάτες του σαπισμένου καπιταλισμού που οδηγεί στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους και σε αυτή τη χώρα, αξίζει να ανατραπούν, μαζί με το σάπιο σύστημά τους. Γιατί οι διωκόμενοι, βασανισμένοι Τσιγγάνοι, κάνουν το σύνθημα που ακόμα δονεί την Αμερική της εξέγερσης μέσα στην πανδημία, να αντηχεί δυνατά στην Ελλάδα: Η Ζωή των Ρομά Αξίζει!

Όλοι στο πλευρό του 16χρονου βαριά τραυματισμένου από πυρά της ΕΛ.ΑΣ οδηγό, την οικογένεια και ολόκληρη την κοινότητα των Ρομά στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά. Δεν ξεχνάμε – δε συγχωρούμε για όλα τα θύματα της αστυνομικής – κρατικής – φασιστικής – καπιταλιστικής βαρβαρότητας και βίας, το Νίκο Σαμπάνη, τον Ζακ Κωστόπουλο, τον Παύλο Φύσσα, τον Βασίλη Μάγγο, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και όλους τους άλλους που έπεσαν από τα φονικά πυρά της αστυνομίας, του επαγγελματικού σώματος στην υπηρεσία των καπιταλιστών, του οργάνου καταπίεσης, εξευτελισμού και δολοφονιών της γης των κολασμένων και όσων αγωνίζονται. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένστολοι φονιάδες που τραυμάτισαν τον 16χρονο οδηγό – να διαλυθεί

η αστυνομία και όλα τα ειδικά σώματα καταστολής, ελέγχου και παρακολουθήσεων! Κάτω τα χέρια από τους Ρομά, τη νεολαία, τους αγωνιστές και όλους τους εργάτες! Κάτω η Κυβέρνηση της ακρίβειας, της ανεργίας και της καταστολής και το φονικό κράτος του κεφαλαίου, με την επανάσταση για την εργατική εξουσία!

5/12/2022