ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΕΚ

(ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΛΛΑΔΑ)

Ο Σιάρ Ρισβάνογλου είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος των πολιτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, που υπερασπίζεται θαρραλέα, για χρόνια τώρα, ενάντια στην καταπίεση και τις διακρίσεις, πολλούς διωκόμενους και θύματα που είναι μέλη του Κουρδικού λαού, όπως και Τούρκους και άλλα θύματα της καταστολής.

Ο σύντροφος Σιάρ Ρισβάνογλου είναι επίσης ένα πολύ γνωστό στέλεχος του DİP (Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος), του αδερφού μας  Κόμματος στην Τουρκία, ο οποίος χαίρει υψηλής εκτίμησης στην Ελλάδα και διεθνώς για τον ανθρωπισμό του, τις σοσιαλιστικές του πεποιθήσεις και την αφοσίωσή του στον σκοπό της κοινωνικής δικαιοσύνης και χειραφέτησης.  

Την περασμένη Κυριακή όταν δεν ήταν κανείς άλλος στο κτήριο, το γραφείο του στην Άδανα χτυπήθηκε και το τζάμι της εξωτερικής πόρτας θρυμματίστηκε με την χρήση τούβλων. Ένα σημείωμα που ρίχτηκε στα συντρίμμια γράφει: «Αν συνεχίσεις να ενοχλείς τις δυνάμεις ασφαλείας του ένδοξου κράτους μας, πολλά άλλα πράγματα θα γκρεμιστούν και θα διασκορπιστούν. Πρόσεχε την πορεία σου, άθλιε προδότη!!!!!»

Αυτή η άθλια και δειλή πράξη από φασιστικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις του Κράτους είναι καθαρά μια απειλή θανάτου. Ο Σιάρ αγωνίστηκε σε όλη του την επαγγελματική ζωή ενάντια στους βασανιστές και τους δράστες άλλων βιαιοτήτων στις αίθουσες των δικαστηρίων. Υπήρχε πολύ πρόσφατα ένα τέτοιο περιστατικό. Αυτό είναι το βραβείο του για αυτό.

Το ΕΕΚ καταγγέλλει, ανεπιφύλακτα και κατηγορηματικά, αυτήν την εγκληματική δράση φασιστικού τρόμου, μπροστά σε όλη την Ελληνική εργατική τάξη και τον λαό, μπροστά σε όλα τα διεθνή εργατικά και λαϊκά, κοινωνικά και απελευθερωτικά κινήματα! Η απειλή ενάντια στον Σιάρ Ρισβάνογλου είναι απειλή ενάντια σε όλους μας, σε όλους τους καταπιεσμένους στην περιοχή  και όλο τον κόσμο.

Αλληλεγγύη στον Σιάρ Ρισβάνογλου και όλα τα θύματα του σωβινισμού, του φασισμού και της Κρατικής τρομοκρατίας!

Η αλληλεγγύη μας τώρα είναι πιο ζωτικής σημασίας παρά ποτέ καθώς όλοι οι σοβινιστικοί πυρετοί και οι αντιδραστικοί κίνδυνοι πολέμου που εξαπλώνονται από τον ιμπεριαλισμό, τις άρχουσες τάξεις και τα Κράτη τους, πλανώνται πάνω από τους λαούς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και διεθνώς.

Χωρίς διεθνισμό δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε άλλο πια!

Κάτω τα χέρια από τον αδερφό μας Σιάρ Ρισβάνογλου!

Αθήνα, 15 Ιουλίου, 2020