Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη της Άχεντ Ταμίμι

 

 

 

Κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον ισραηλινού στρατοδικείου θα συνεχιστεί η δίκη της 17χρονης Παλαιστίνας Άχεντ Ταμίμι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την έφεση την οποία είχε υποβάλει η υπεράσπιση.

Η Άχεντ Ταμίμι, η μητέρα της Ναριμάν και η εξαδέλφη της Νουρ, είναι τα κεντρικά πρόσωπα σε ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε τη 15η Δεκεμβρίου. Στο βίντεο η Άχεντ και η Νουρ σπρώχνουν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες και η Άχεντ χαστουκίζει έναν πάνοπλο στρατιώτη, στο Νάμπι Σάλεχ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η δίκη της 15χρονης Παλαιστίνιας, ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου και επρόκειτο να επαναληφθεί την Τετάρτη 21η Μαρτίου στο στρατοδικείο της Οφέρ. Το στρατιωτικό εφετείο απέρριψε την προσφυγή της υπεράσπισης εναντίον της διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών. Η υπεράσπιση θεωρεί ότι η δημόσια διαδικασία αποτελεί το μόνο μέσο άμυνας και με την απουσία του, το δικαίωμα της Άχεντ Ταμίμι να έχει δίκαιη δίκη δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, δήλωσε η δικηγόρος της, Γκάμπι Λάσκι.

Το στρατοδικείο κατηγορεί την Άχεντ για τουλάχιστον 12 κακουργήματα! Η μικρή κατηγορείται για τις πράξεις της την 15η Δεκεμβρίου (για το χαστούκι στον ισραηλινό στρατιώτη), ότι στο παρελθόν είχε πετάξει πέτρες εναντίον στρατιωτών, ότι είχε προπηλακίσει και απειλήσει στρατιώτες, και ότι είχε συμμετάσχει σε «ταραχές» στο χωριό της, το Νάμπι Σάλεχ.

Και μόνο το  κατηγορητήριο δείχνει ανάγλυφα το είδος της δικαιοσύνης που επικρατεί στο ισραηλινό κράτος του σιωνιστικού καθεστώτος. Τουλάχιστον 350 παιδιά από την Παλαιστίνη είναι σήμερα έγκλειστα στις φυλακές του Ισραήλ.