Πρώτη προβολή στο STUDIO NEW STAR ART CINEMA, Παρασκευή 7/10, 21:00 (Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής)

Το Aντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο και το Δίκτυο για τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους Samidoun παρουσιάζουν σε πρώτη προβολή,στον κινηματογράφο New Star Art Cinema, την ταινία Fedayin, ένα ντοκυμαντέρ για τη ζωή και τον αγώνα του αλύγιστου Λιβανέζου κομμουνιστή, μαχητή της Παλαιστινιακής υπόθεσης, Georges Abdallah.Ο Georges Abdallah είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη. Κρατείται επί 38 χρόνια στις γαλλικές φυλακές, αν και αυτό είναι παράνομο, σύμφωνα με τους νόμους του Γαλλικού κράτους και το δικαιικό σύστημα της λεγόμενης πολιτισμένης Ευρώπης.Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

Στο ντοκιμαντέρ περιγράφεται ο ηρωικός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού, από τη Νάκμπα, 15 Μαϊου 1948 μέρα της μεγάλης καταστροφής μέχρι και σήμερα. Περιγράφεται η ένταξη του Αbdallah ως σάρκα από τη σάρκα της Αντίστασης, μέσα από τις αφηγήσεις των αδερφών του καθώς και των συντρόφων και συντροφισσών που παλέψανε μαζί. Καθώς επίσης και η φυλάκισή του από το γαλλικό κράτος το 1984 και η τελείως εκδικητική μη αποφυλάκισή του, ενορχηστρωμένη από τον ιμπεριαλισμό και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999, αλλά δεν τον αποφυλακίζουν γιατί δηλώνει ακόμα απερίφραστα αμετανόητος αγωνιστής, στρατευμένος στο πλευρό των εκατομμυρίων ξεριζωμένων και δολοφονημένων Παλαιστινίων. Επειδή δε μετανοεί, γι’ αυτό και τον εκδικούνται ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ.

Ο Abdallah αποτελεί φωτεινό σηματοδότη όλων των κινημάτων ανά τον κόσμο, ένα υπόδειγμα διεθνιστή αγωνιστή που μετεμψύχωσε πλήρως με τη στάση του τη φράση μια ζωή δοσμένη στον αγώνα. Όσο κρατείται στις φυλακές θα μας θυμίζει πάντα πως δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Η προβολή της ταινίας γίνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου για τα 20 χρόνια του Αντι Ιμπεριαλιστικού Μετώπου και την προβολή θα προλογίσει ο Mohammed Khatib, ομιλητής στο ντοκιμαντέρ και συντονιστής του Samidoun Ευρώπης.

Η ταινία είναι παραγωγή της Κολλεκτίβας Vacarmes Films και υποτιτλίστηκε στα ελληνικά από το Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο. Μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν ο Παλαιστίνιος αγωνιστής και συγγραφέας Khaled Barakat, η Charlotte Kates, συντονίστρια του Samidoun- Διεθνές, ο Mohammed Khatib συντονιστής Samidoun Ευρώπης, οι πρώην πολιτικοί κρατούμενοι ο Jean-Marc Rouillan and ο Bertrand Sassoye, ο δικηγόρος Jean-Louis Chalanset, τα αδέρφια του Georges Abdallah’s Robert και Maurice Abdallah και η δικηγόρος για την απελευθέρωση του Georges Abdallah Suzanne Le Manceau. Συνέβαλε καθοριστικά το κίνημα αλληλεγγύης στη δημιουργία, την υλοποίηση και εν τέλει στο να γίνει πραγματικότητα το ντοκυμαντέρ.

Ας παρεβρεθούμε στην πρώτη προβολή ενώνοντας τις φωνές μας για λευτεριά στον Georges Ibrahim Abdallah, για λευτεριά στην Παλαιστίνη, για να νικήσει η αντίσταση…

Αντι-Ιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Samidoun – Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους