Στον 10ο χρόνο δράσης και κοινωνικής αλληλεγγύης

του Γιάννη Αγγέλη

Παρά τις δυσκολίες και το ανοικτό «μποϋκοτάζ» του Δήμου Ιλίου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο κατάμεστο Πολιτιστικό Χώρο «Μελίνα Μερκούρη» το Γλέντι Αλληλεγγύης του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου για την είσοδο στον 10ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας του.

Με την βοήθεια δεκάδων συντρόφων και αλληλέγγυων, προετοιμάστηκε και πραγματοποιήθηκε το λαϊκό Γλέντι Αλληλεγγύης την Κυριακή το μεσημέρι που φιλοξένησε περί τους 250 προσκεκλημένους με φαγητό, μουσική και χορό που κράτησε μέχρι το απόγευμα.

Στην εκδήλωση η σ. Κατερίνα Μάτσα που μίλησε για την σημασία του Δικτύου Κοινωνικών Ιατρείων, παρουσίασε την δράση του Δικτύου και την πάλη για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας απέναντι στην Κυβέρνηση.

Ο σ. Δημήτρης Γεωργίου από το ΚΙ Ιλίου και την Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ) παρουσίασε με αδρά χρώματα την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της πρωτοβάθμιας Υγείας, το συστηματικό κλείσιμο των Κέντρων Υγείας από την κυβέρνηση και κάλεσε τους συμμετέχοντας να συνεχίσουν να στηρίζουν την πάλη του ΚΙ Ιλίου.

Στα «κερδισμένα» της εκδήλωσης το γεγονός ότι παρότι με ευθύνη του Δήμου αφαιρέθηκαν, εν αγνοία των διοργανωτών, το Σάββατο το απόγευμα, και μεταφέρθηκαν αλλού τα καθίσματα που ήταν απαραίτητα για την εκδήλωση στον χώρο, οι σύντροφοι του Κ.Ι. εξασφάλισαν έγκαιρα την Κυριακή το πρωί και μετάφεραν στον χώρο καθίσματα και τραπέζια από άλλους χώρους για να διεξαχθεί με ό,τι ήταν αναγκαίο το Γλέντι Αλληλεγγύης.

Όλα όσα χρειάστηκαν για το Γλέντι, φαγητά, καθίσματα, μουσική και πάνω απ’ όλα η θέληση για να πετύχει η εκδήλωση ήταν προσφορές και αποτέλεσμα εράνων που είχαν προηγηθεί στην περιοχή με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας παράλληλα ένα υπόλοιπο ενίσχυσης στο ταμείο του Κοινωνικού Ιατρείου.

Η εκδήλωση της Κυριακής ήταν η τρίτη μιας σειράς εκδηλώσεων που είχαν προγραμματισθεί από τις αρχές του χρόνου από το Κοινωνικό Ιατρείο και οι οποίες άρχισαν τον Φεβρουάριο με την κοπή της πίτας στο κατάμεστο κινηματοθεάτρο του Μελίνα Μερκούρη. Συνεχίσθηκαν με πολλές παρεμβάσεις με πανό και προκηρύξεις στην Δυτική Αθήνα, αλλά και σε κεντρικές συγκεντρώσεις, με αποκορύφωμα την διοργάνωση από το ίδιο το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου συγκέντρωσης έξω από το Κέντρο Υγείας Ιλίου ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου τον Μάρτιο, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της περιοχής. Ο κύκλος αυτών των εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων ολοκληρώθηκε με το Γλέντι Αλληλεγγύης, ανοίγοντας την νέα περίοδο πάλης και αγώνα του Κ.Ι. στην περιοχή του Ιλίου…