ΚΡΗΤΗ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επί δύο ώρες τουλάχιστον 5000 εργαζόμενοι και άνεργοι, εργάτες, συνταξιούχοι και νεολαία, διαδήλωσαν στους δρόμους του Ηρακλείου, απαιτώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού της Κυβέρνησης Τσίπρα. Οι οργανώσεις, τα συνδικαλιστικά σχήματα και σωματεία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ-μλ/ΜΛ-ΚΚΕ, αναρχικοί) συγκέντρωσαν αρκετές εκατοντάδες κόσμου. Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Το ΕΕΚ διαδήλωσε με δικό του μπλοκ, παίρνοντας μέρος στην ανεξάρτητη ταξική προσυγκέντρωση μαζί με την Πρωτοβουλία για έναν ταξικό συντονισμό των σωματείων.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους, πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη απεργιακή διαδήλωση των τελευταίων χρόνων στην περιοχή. Μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στα κλειστά μαγαζιά και τις υπηρεσίες επίσης συμμετείχε στην απεργία. Μετά την πορεία και τις ομιλίες στην πλατεία Ελευθερίας, κατάμεστη από διαδηλωτές, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Κρήτης, που ήδη αγρότες είχαν αποκλείσει. Ο κύριος όγκος των εργαζόμενων απεργών διαδηλωτών, με ευθύνη της γραφειοκρατίας του ΕΚΗ, δεν συμμετείχε στη συγκέντρωση αυτή. Στη συνέχεια, οι αγρότες από δεκάδες χωριά, συλλόγους και ενώσεις, συμμετείχαν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου, για να καταγγείλουν με αγανάκτηση την φορολογική και ασφαλιστική ληστεία από την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου που οδηγεί σε μια καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και σε εξαθλίωση των εργατών γης και των φτωχών αγροτών. Μεγάλες μάζες αγροτών έχουν μπει στην σύγκρουση.

Την ίδια στιγμή για πάνω από 96 μέρες συνεχίζεται ο αγώνας των απολυμένων εργατών της Ανακύκλωσης. Ο αγώνας τους για την δουλειά συνδέεται με το επιτακτικό καθήκον της επαναστατικής ανατροπής της Κυβέρνησης και όλου του χρεοκοπημένου καπιταλισμού, για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό.

Ε.Α