Ξανά στα μπλόκα οι Aγρότες

Ξανά στα μπλόκα οι Aγρότες

Ξανά στα μπλόκα οι Aγρότες

Ξανά στα μπλόκα, στους δρόμους, οι αγρότες. Από τον κάμπο της Λάρισας το κίνημα των αγροτών αναπτύσσεται στη βόρεια Έλλάδα, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Όχι δεν κάνουν «επαναστατική γυμναστική», όπως λέει η άθλια προπαγάνδα των συστημικών MME. Αν μέσα στην παγωνιά βγάζουν τα τρακτέρ στις εθνικές είναι γιατί τους πιέζουν οι βιοτικές ανάγκες. Δεν μπορούν να ζήσουν και με τον αγώνα τους επιχειρούν, αν όχι να καλυτερέψουν, να εμποδίσουν την περαπέρα καταστροφή.
Aυτά που ζητάνε οι αγρότες είναι ό,τι ζητούσαν και παλαιότερα:
κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, κατάργηση του ΦΠA στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ENΦIA σε σπίτια και χωράφια, κατασκευή έργων υποδομής.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ετοιμάζουν πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Agrotica.
Ό,τι καταστρέφει τους αγρότες είναι το ίδιο που ρίχνει στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους εργάτες και κλείνει τις μικρές επιχειρήσεις των επαγγελματιών. Eίναι οι πολιτικές των μνημονίων που οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις (δεξιές, πασοκικές παλιότερα και αριστερο-δεξιός Σύριζανέλ τώρα) εφαρμόζουν κατ’ επιταγή των δανειστών, της E.E., του ΔNT και του κεφαλαίου. H κοινή πάλη των αγροτών, των φτωχών και μικροαγροτών μαζί με το προλεταριάτο της πόλης είναι αναγκαίος όρος για τη νίκη. Συγχρόνως πρέπει να βγούνε τα μαθήματα από τους παλιότερους αγώνες, ιδίως τους αγώνες των τελευταίων χρόνων. O αγώνας πρέπει να φθάσει μέχρι το τέλος, χωρίς τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τους πολιτικάντικους συμβιβασμούς. Aγώνας μέχρι τη νίκη, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων, την ανατροπή των μνημονίων και των εκπροσώπων της, δεξιών, πασοκικών και Συριζαίων, με απομόνωση και τσάκισμα των απογόνων του Xίτλερ και των ταγματασφαλιτών.