ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ BARKIN TIMTIK!

H ‘ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ’ οργανώνει κάθε Παρασκευή στις 19:00 μ.μ. συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας (Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλης) με αίτημα την απελευθέρωση της φυλακισμένης και πάσχουσας από καρκίνο δικηγόρου Mπαρκίν Tιμτίκ. Tο EEK υποστηρίζει την καμπάνια των συντρόφων της Eπιτροπής Aλληλεγγύης.

Η δικηγόρος Barkin Timtik, μέλος του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών (²HD) και του Νομικού Γραφείου του Λαού (HHB), μαζί με τους συναδέλφους της από τον ²HD και το HHB είναι φυλακισμένοι στις φυλακές της Τουρκίας. Είναι φυλακισμένοι επειδή είναι οι δικηγόροι του λαού. Είναι φυλακισμένοι επειδή είναι οι δικηγόροι των αγωνιστών/στριών, των εργατών/τριών, των υπαλλήλων, των μαθητών/τριών-φοιτητών/τριών, όλου του λαού που είναι στο στόχαστρο του φασισμού όπως και οι ίδιοι.

Η Barkin Timtik, διαγνώστηκε με κύστη μεγέθους 14 εκατοστών και χειρουργήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτή η κύστη φέρει σε μεγάλο βαθμό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Η στοχοποίηση δικηγόρων, επ’ αφορμή της άσκησης των καθηκόντων τους, είναι ενδεικτική του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και των «αντιτρομοκρατικών» νομοσχεδίων που στοχεύουν στην ενίσχυση των εξουσιών των αρχών. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, 1.546 δικηγόροι έχουν διωχθεί από τον Ιούλιο του 2016, 599 έχουν συλληφθεί, 248 έχουν καταδικαστεί σε 1.603 έτη φυλάκισης συνολικά, ενώ έχουν καταγγελθεί και βασανιστήρια σε βάρος δικηγόρων. Η κατασταλτική αυτή πολιτική οδηγεί σε έντονη ανησυχία μετά από τις αναφορές διεθνών παρατηρητών της δίκης της Μπαρκίν Τιμτίκ και άλλων δικηγόρων, οι οποίοι/ες καταδικάστηκαν σε ποινές πολυετούς κάθειρξης για φερόμενη σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, και υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις δίκαιης δίκης.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της δικηγόρου Barkin Timtik και την πρόσβαση της σε θεραπεία.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ KAI ΠPOΣBAΣH ΣΤΗ ΘEPAΠEIA ΣTH ΔΙΚΗΓΟΡΟ BARKIN TIMTIK!