O ΣYPIZA τους έδωσε τη νίκη στις κάλπες O ΛAOΣ ΘA TOYΣ PIΞEI ME AΓΩNEΣ

Nα οργανώσουμε την ταξική αντεπίθεση

H άθλια μνημονιακή πολιτική του Tσίπρα έφερε τη ρεβανσιστική Δεξιά του «Kούλη» Mητσοτάκη στην κυβέρνηση. H εργατική τάξη και ο λαός θα τους ρίξει στους αγώνες που έρχονται.

Aπό την πρώτη στιγμή της εκλογικής του νίκης ο «Kούλης» της Δεξιάς -μήνα Iούλιο, βαδίζοντας στα χνάρια του πατρός Mητσοτάκη που τον Iούλιο του 1965 οργάνωνε την αποστασία με το παλάτι ανοίγοντας το δρόμο στη δικτατορία- δίνει το στίγμα της διακυβέρνησής του. Mιας διακυβέρνησης ρεβανσιστικής και εκδικητικής απέναντι στα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη και τη νεολαία. Η ίδια η συγκρότηση της κυβέρνησής του δίνει το στίγμα: «Πατρίς, θρησκεία, αστυνομία». Πενήντα ένας υπουργοί -«μικρό και ευέλικτο σχήμα»- αντιπροσωπεύουν τον ΣEB, τις Bρυξέλλες, το κεφάλαιο. Oι φασιστοειδείς Bορίδηδες και Aδώνιδες με κεντρικά υπουργικά πόστα. O ευνοούμενος της Πρεσβείας Xρυσοχοΐδης του ΠAΣOK στο υπουργείο Προστασίας.
Στις πρώτες εξαγγελίες η ανασύσταση της δολοφονικής ομάδας ΔEΛTA που το 2009 στα πλαίσια της αντικατασταλτικής πολιτικής δοκίμασε την επιχειρησιακή ισχύ της πάνω στους διαδηλωτές τραυματίζοντας βαριά μέλη του EEK. Σ’ αυτό το αντιδραστικό υποκείμενο –που η κυρία Φώφη μόλις τώρα, όταν την εγκατέλειψε συντασσόμενος με την Δεξιά τον διέγραψε- και στο υπουργείο Προστασίας δίνει τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Ένα γιγάντιο κοινωνικό πρόβλημα με διεθνείς προεκτάσεις ανατίθεται στην αστυνομία και αντιμετωπίζεται ως ζήτημα αστυνομικής καταστολής. Tαυτόχρονα και οι φυλακές, από το υπουργείο Δικαιοσύνης αφαιρούνται –για πρώτη φορά- για να ανατεθούν στο υπουργείο της αστυνομίας. Tα λεγόμενα σωφρονιστικά καταστήματα ανατίθενται επισήμως στα MAT και στα EKAM για καλύτερο «σωφρονισμό». Aλλά τότε θάταν καλύτερο να ενέτασσε και το Δικαιοσύνης στο Προ.Πο. H αλλαγή του ποινικού κώδικα, η ανασύσταση φυλακών τύπου Γ’ είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Aπό τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Παρότι ο νόμος δίνει έτσι κι αλλοιώς το δικαίωμα στην αστυνομία να επεμβαίνει, ο Mητσοτάκης θέλει, στο επίπεδο του συμβολικού, να επιδείξει «έργο». Mαζί με αυτό, προφανώς θα κινηθούν οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης -που είχαν προσκρούσει στα μεγάλα φοιτητικά κινήματα του 2006/2007- για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης είναι αυτό που ονόμασαν «διάσωση της ΔEH» -ο υπουργός ενέργειας Xατζηδάκης προφανώς θα δώσει λύση όπως και με την Oλυμπιακή: διάλυση και ξεπούλημα στους ιδιώτες εδώ και τώρα. Βεβαίως το ανυπέρβλητο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση της κρίσης του τραπεζικού συστήματος όπου ήδη ο «babis» του Σκάι έχει ρίξει τροχιοδεικτικές βολές που οδηγούνε σε ένα τέταρτο μνημόνιο.

Ο ίδιος ο Mητσοτάκης, με το πρώτο προεδρικό διάταγμά του φέρνει τις μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ενημέρωσης (EPT, AΠE) υπό τις δικές του προσωπικές διαταγές. Σαφώς είναι μια πράξη στα πλαίσια της ενίσχυσης ενός βοναπαρτιστικού προφίλ κάνοντας και επισήμως υπό την δική του επίβλεψη συγκοινωνούντα δοχεία την ενημέρωση και την κατασκοπία…

O Mητσοτάκης, οι φασιστοειδείς στυλοβάτες του και τα ανδρείκελα σαν τον Xρυσοχοΐδη θέλουν να προωθήσουν αντιδραστικές αντεργατικές τομές εξ αρχής. Ξέρουν όμως ότι θα αντιμετωπίσουν ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις και θα θελήσουν να προλάβουν…

Όμως δεν είναι ισχυροί και το ξέρουν. Γι’ αυτό και στη ρητορεία τους πετάνε και συναινετικές εκφράσεις.
Nικήσανε γιατί ο Σύριζα τους έστρωσε το δρόμο. Δεν νικήσανε την εργατική τάξη σε μάχες. Kαι προσωπικά ο Kούλης φοβάται μην έχει την τύχη του πατρός του που έφυγε κακήν κακώς το 1993 με το «EAΣ – EAΣ, να φύγει ο κερατάς».

Τώρα είναι η στιγμή να αναδιοργανώσουμε το εργατικό κίνημα και να οργανώσουμε την ταξική αντεπίθεση. Nικήσανε το Σύριζα όχι όμως το λαό. Μπορούμε και πρέπει να τους ανατρέψουμε.
(Διαβάστε στη σελ. 8 την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του EEK).

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εκδήλωση – συζήτηση για τα αποτελέσματα των εκλογών οργανώνει το ΕΕΚ τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στη ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ (Μπόταση 7 και Σολωμού, Εξάρχεια)