Πολιτικό Γραφείο του ΕΕΚ και Πολιτικό Γραφείο του DIP

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σημαντικοί μαχητικοί συνδικαλιστέςσυνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην φυλακή στην Πιασέντζα της Ιταλίας, μόνο και μόνο για την συνδικαλιστική τους δράση! Η περιφερειακή εισαγγελέας χαρακτήρισε… εκβιασμό την νικηφόρα τους πάλη με την οποία απέσπασαν αυξήσεις στους μισθούς από τα αφεντικά της βιομηχανίας logistics, μετά το πέρας της επίσημης διαδικασίας συλλογικών διαπραγματεύσεων, ποινικοποιώντας έτσι την ταξική πάλη. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ - Ελλάδα) και το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (DIP - Τουρκία) έστειλαν το παρακάτω μήνυμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους συνδικαλιστές:

Το ΕΕΚ και το DIP καταγγέλλουν την προβοκάτσια του Ιταλικού καπιταλιστικού Κράτους ενάντια στο μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ιταλία και την σύλληψη των ηγετών του S.I. (Διακλαδικού Συνδικάτου) Cobas και της Usb (Ένωση Συνδικάτων Βάσης) με στημένες κατηγορίες. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων και καλούμε την εργατική τάξη της Ελλάδας και της Τουρκίας και το μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα των χωρών μας και της Ευρώπης να δράσει σε αλληλεγγύη με τους Ιταλούς συνδικαλιστές που έχουν συλληφθεί.

Αυτή η επίθεση του Κράτους εναντίον ενός πρωτοπόρου τμήματος του εργατικού ταξικού κινήματος στην Ιταλία είναι μια προειδοποίηση για όλους τους εργάτες στην κλυδωνιζόμενη από την κρίση Ευρώπη που κρέμεται στο χείλος της αβύσσου μετά τον πόλεμο δια πληρεξουσίου του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Έρχεται σε μια στιγμή όπου η κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” του Ντράγκι έχει καταρρεύσει, οι φασίστες και η ακροδεξιά ελπίζουν και απειλούν να έρθουν στην εξουσία και η οικονομική/πολιτική κρίση του υπερχρεωμένου Ιταλικού καπιταλισμού αποσταθεροποιεί ακόμα περισσότερο ολόκληρη την Ευρωζώνη και το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η άρχουσα τάξη κινητοποιεί την κρατική καταστολή και τους φασίστες ενάντια στην εργατική τάξη για να σώσει το χρεοκοπημένο της σύστημα. Δεν θα περάσει!

Λευτεριά στους συλληφθέντες αγωνιστές των Κόμπας!

Κινητοποιήστε την εργατική τάξη σε ταξικό πόλεμο ενάντια στην καταστολή και ενάντια στην ιμπεριαλιστική μπουρζουαζία, τους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

Κάτω η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση – για την σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ηπείρου!

Το Πολιτικό Γραφείο του ΕΕΚ (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, Ελλάδα)

Το Πολιτικό Γραφείο του DIP (Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα, Τουρκία).

21 Ιουλίου 2022