39η Ημέρα απεργίας πείνας μέσα στις φυλακές

Διαδήλωση Πέμπτη 30 Ιουνίου, 7 μ.μ. Προπύλαια

Ο 34χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης δεν σκότωσε παιδί, δεν σκότωσε κανέναν άνθρωπο, όπως ο αστυνομικός Κορκονέας. Στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαηλίδη, καταδικασμένου για απόπειρα ληστείας τράπεζας στο Βελβεντό και έχοντας εκτίσει την ποινή του με πολυετή φυλάκιση, ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Στον δολοφόνο αστυνομικό Επαμ. Κορκονέα το δικαστήριο έκρινε ότι έχει τα ελαφρυντικά του πρότερου «σύννομου» βίου και τον αφήνει ελεύθερο. Στον Γιάννη Μιχαηλίδη το δικαστικό συμβούλιο δεν βρίσκει κανένα ελαφρυντικό.

Δύο κόσμοι σε σύγκρουση, ή ορθότερα ένας κόσμος διχασμένος ανάμεσα στην αδικία, την εκμετάλλευση και την βαρβαρότητα όπου η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει και ένας κόσμος που διεκδικεί δικαιοσύνη παίρνοντας τον δρόμο του αγώνα.

Και είναι ακριβώς αυτό που δεν συγχωρεί η εξουσία στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαηλίδη και αυτό που ανταμείβει στο πρόσωπο του ειδεχθούς Κορκονέα.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ένα από τα παιδιά του Δεκέμβρη 2008, βρίσκεται σήμερα 30/06 στην 39η ημέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας να μην γίνεται εις βάρος του εξαίρεση, να ισχύσει ο νόμος για την υφ’ όρον αποφυλάκιση και να βγει από τη φυλακή, αφού έχει εκτίσει τα προβλεπόμενα από το νόμο 3/5 της φυλάκισης (έχει ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή). Όμως, η κυβέρνηση και οι εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται κατά το δοκούν τους νόμους αρνούνται στον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη τα δικαιώματα που δίνει ο νόμος – ο δικός τους νόμος.

Η ζωή του Γιάννη Μιχαηλίδη βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Από μέρα σε μέρα μπορεί να υποστεί ανεπίστρεπτη βλάβη κάποιου ζωτικού οργάνου είτε ακόμη να συμβεί το μοιραίο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η δικαστική εξουσία έχουν την πλήρη ευθύνη για ό,τι συμβεί στον Γιάννη Μιχαηλίδη.

  • Να ικανοποιηθεί το αίτημα της υφ’ όρον αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη. Να του δοθεί το δικαίωμα σπουδών στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο!
  • Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

Πάρτε μέρος στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον φυλακισμένο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη την Πέμπτη 30/06, στις 19:00 στα Προπύλαια, στην Αθήνα και στις υπόλοιπες δράσεις της πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα