Mήνυμα του PFLP στο EEK

 

Αγαπητοί σύντροφοι του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (EEK),

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στέλνει χαιρετισμούς αλληλεγγύης στο αγωνιζόμενο κόμμα σας με την ευκαιρία της καλοκαιρινής κατασκήνωσής σας. Γνωρίζουμε ότι είμαστε πάντα μαζί για να ενώσουμε τους εργαζόμενους σε όλη την περιοχή ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία, το σιωνισμό και την αντίδραση.

Παρά τις επιθέσεις του ελληνικού κράτους σε συμμαχία με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της τρόικας που κλέβουν τον πλούτο τού ελληνικού λαού και την ιμπεριαλιστική στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ο ελληνικός και ο παλαιστινιακός λαός είχαν πάντα κοινό συμφέρον στον αγώνα για να αντιμετωπίσουν αυτές τις αντιδραστικές και καταπιεστικές δυνάμεις.

Τώρα, που ο πλούτος και οι πόροι του ελληνικού λαού βρίσκονται στο έλεος ενός ισραηλινού κοινού πρότζεκτ βασισμένου στην κλοπή των κλεμμένων παλαιστινιακών πόρων φυσικού αερίου, η συμμαχία μας είναι πιο επείγουσα από ποτέ. Τώρα είναι η στιγμή να κλιμακώσουμε τον κοινό μας αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τον «Αγωγό EastMed» και παρόμοια πρότζεκτ που φαίνονται να ωφελούν τους λίγους των πλούσιων καπιταλιστικών τάξεων σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Στην Παλαιστίνη, οι διαδηλωτές στη Γάζα έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο απέναντι στους ελεύθερους σκοπευτές της ισραηλινής κατοχής, που πυροβολούν τους συμμετέχοντες στη Πορεία της Μεγάλης Επιστροφής παίρνοντας [από τις 30 Mάρτη 2018 – Σ.τ.M.] τις ζωές 136 Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων φοιτητές, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες της υγείας. Στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, η συνεχιζόμενη ισραηλινή εθνοκάθαρση υποστηρίζεται από τη δεξιά ιμπεριαλιστική πολιτική του Ντόναλντ Τράμπ, ενώ στη Δυτική Όχθη οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν καθημερινές συλλήψεις, κατασχέσεις γης και κατεδάφιση σπιτιών από το αποικιακό σιωνιστικό κράτος. Οι Παλαιστίνιοι, στο κατεχόμενο από το 1948 μέρος της Παλαιστίνης, δέχονται ξανά επίθεση, με την περιθωριοποιημένη ύπαρξή τους να κωδικοποιείται σε νόμο με το πέρασμα του τελευταίου σε στυλ απαρτχάιντ «Βασικού Νόμου».

Ωστόσο, η αντίσταση συνεχίζεται. Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι εξακολουθούν να κάνουν απεργία πείνας για απελευθέρωση – και ακόμη και να διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της Παλαιστινιακής Αρχής που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα συνεχίζουν την κινητοποίηση για να σπάσουν την πολιορκία και οι Παλαιστίνιοι σε ολόκληρη την κατεχόμενη Παλαιστίνη συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Τα εκατομμύρια των Παλαιστινίων στην εξορία και στη διασπορά διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην επιστροφή συνεχίζουν να κινητοποιούνται από τη Βηρυτό ως το Αμμάν, την Αθήνα και το Βερολίνο, για να ζητήσουν δικαιοσύνη και απελευθέρωση και να αντιμετωπίσουν την αντίδραση, το ρατσισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Πάντα νιώθαμε τη θερμή αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και του ελληνικού κινήματος. Σήμερα, βέβαια, σας εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και τη θερμή μας αλληλεγγύη. Οι πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει τα δάση γύρω από την Αθήνα και έχουν πάρει πάνω από 80 ζωές δεν είναι απλώς φυσικές καταστροφές. Όπως πάντα, είναι η εργατική τάξη που κινδυνεύει περισσότερο και κατηγορείται για τον ίδιο της το θάνατο και την καταστροφή της από αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την ευθύνη για την αποτυχία τους να προστατεύσουν το λαό τους. Ενώνουμε τα χέρια μας μαζί σας και απαιτούμε λογοδοσία και δικαιοσύνη για την απώλεια αυτών των πολύτιμων ζωών.

Μαζί, πορευόμαστε προς την επανάσταση, τη νίκη, την επιστροφή και την απελευθέρωση.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, 26 Ιουλίου 2018

Web: pflp.ps + English: pflp.ps/english