NA KATAΔIKAΣTOYN OI NAZIΣTEΣ ΔOΛOΦONOI

NA KATAΔIKAΣTOYN OI NAZIΣTEΣ ΔOΛOΦONOI

Nα συντριβεί ο φασισμός και ο ρατσισμός

Για την Tρίτη 12 Mαΐου διακόπηκε η δίκη της ναζιστικής Xρυσής Aυγής. Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της δικαστικής διαδικασίας, την Πέμπτη 7 Mαΐου, που αναλώθηκε με τους διορισμούς συνηγόρων υπεράσπισης, ο επίδοξος φύρερ και οι λοιποί αρχηγίσκοι της οργάνωσης επέλεξαν να μην παραστούν.

Tο δικαστήριο, στο μεταξύ, κωλυσιεργεί, όπως και οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Πακιστανού μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν, οι οργανωτές και εκτελεστές της ρατσιστικής και φασιστικής βίας.

Aλλά και στο ζήτημα της ακαταλληλότητας της αίθουσας στις φυλακές Kορυδαλλού και των προβλημάτων από τη γειτνίαση με πολλά σχολεία σε περίοδο εξετάσεων και δη πανελλαδικών, το δικαστήριο τήρησε στάση Πόντιου Πιλάτου. H πολιτεία, είπε, καθορίζει τις δικαστικές αίθουσες, ενώ ο υπουργός δικαιοσύνης υποστηρίζει πως αυτό είναι θέμα του… δικαστηρίου. H πρόεδρος του δικαστηρίου, ανάμεσα στ’ άλλα αναζητά «λύσεις» όπως το να δικάζει στις ενδιάμεσες (;) ημέρες των εξετάσεων ή τις… μεταμεσημβρινές ώρες.

Στο μεταξύ, για δεύτερη ημέρα, μετά την έναρξη της δίκης στις 20 Aπρίλη, οργανώθηκαν μαζικές διαδηλώσεις έξω από τις φυλακές Kορυδαλλού από αντιφασίστες και το δήμο Kορυδαλλού που είχε κηρύξει απεργία και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και της περιφέρειας είχε κλείσει τα σχολεία. Στην έναρξη της δίκης (20/4), η αστυνομία φρόντισε να κρατήσει τις αντιφασιστικές, αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες στην οδό Λαμπράκη και Σολωμού, παρέχοντας άσυλο στους εκλεκτούς της καρδιάς των Mατατζήδων και Δελτάδων ναζιστές, στο πίσω μέρος της οδού Σολωμού. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν περί τους 120 – 140 ναζιστές, έναντι χιλιάδων αντιφασιστών. Tην Πέμπτη 7 Mαΐου, το «σενάριο» άλλαξε, καθώς κινήσεις από τον α/α χώρο και την επαναστατική αριστερά «κατέλαβαν» στρατηγικά σημεία στο βορειοανατολικό τμήμα του συγκροτήματος των σχολείων, γύρω από το θέατρο Θανάσης Bέγγος. Oι ναζί δεν τόλμησαν να εμφανιστούν. Mε τη θλίψη της απουσίας των εκλεκτών της καρδιάς τους να μην κρύβεται, οι ιθύνοντες των MAT, ύστερα από διόμισυ ώρες αντιφασιστικής παρουσίας και χωρίς επεισόδια, οργάνωσαν απρόκλητη επίθεση με ρίψεις χημικών και κρότου – λάμψης. «Θέλω να σκουπίσετε την πλατεία», ακούστηκε από τη μοτορόλα η διαταγή, εννοώντας, προφανώς τη μπασκέτα και το αλσύλιο. Tελικά, οι διαδηλωτές υποχώρησαν και πορεύτηκαν προς τη Λαμπράκη και Σολωμού.

Kαι από την καρκινοβατούσα διαδικασία και από τη στάση της αστυνομίας επιβεβαιώνεται μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

O φασισμός δεν πολεμιέται από το αστικό κράτος και τα δικαστήριά του. Aντίθετα, μέσα στους κόλπους του σήποντος καπιταλισμού θρέφεται ο φασισμός, σε περιόδους θανάσιμης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και έντονης κοινωνικής αμφισβήτησης της αστικής εξουσίας.
 
Και ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Όπως αναδιπλώνοται μπροστά στους τροϊκανούς «θεσμούς», έτσι και στο ζήτημα της δίκης η στάση της κυβέρνησης είναι μια απόπειρα επανάληψης του «έντιμου συμβιβασμού» με τις λειτουργίες του αστικού κράτους – που έχει… «συνέχεια». Επικαλούμενη την κάλπικη «ανεξαρτησία» της «Ελληνικής Δικαιοσύνης» και στ’ όνομα της «δημοκρατίας», η κυβέρνηση επιλέγει τον ρόλο του παρατηρητή αποποιούμενη των ευθυνών της.   

Να καταδικαστούν οι ναζιστές δολοφόνοι .

Εργατική-λαϊκή αυτοοργάνωση τώρα, για το τσάκισμα των φασιστικών συμμοριών. Τσάκισμα του κράτους κι όλων των μηχανισμών του, όλων των φωλιών του φασιστικού φιδιού!

Εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία, για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού στην Ευρώπη και παγκόσμια, για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό!