ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ σ.Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Λίγες μερες πριν από την δίκη ενάντια στο ΕΕΚ και στον συν. Σάββα Μιχαήλ μια νέα υπόθεση ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και δράσης της αριστεράς βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Πέτρος  Κωνσταντίνου στέλεχος του ΣΕΚ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, την Τετάρτη 28/8 κλήθηκε σε απολογία κατηγορούμενος για ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κίνησης με θέμα την εκτέλεση του Αλβανού δραπέτη, Μάριαν Κόλα, από αστυνομικές δυνάμεις.  
Η κατηγορία προέρχεται από τις υπηρεσίες Κρατικής Ασφάλειας και προσωπικά του προϊσταμένου ταξίαρχου Φ. Νίτσα βάση της οποίας διατάσσεται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από το 2ο τμήμα Πολιτεύματος της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου. Μοναδικό έγγραφο που συνοδεύει την δίωξη κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ είναι μια ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στις 23/7 με τίτλο “Ανακοίνωση υπέρ των Αλβανών δολοφόνων από αριστεριστές”, που παραπληροφορούσε και λασπολογούσε ασύστολα με το γνωστό γκαιμπελικό τρόπο της νεοναζιστικής συμμορίας.
Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής και ο κρατικός μηχανισμός χρησιμοποιώντας την Χρυσή  Αυγή οργανώνουν την ποινικοποίση της πολιτικής δράσης των οργανωμένων δυνάμεων της Αριστεράς.
Η δίωξη ενάντια στον σύντροφο Π. Κωνσταντίνου γίνεται με το αρθρο 190 του Π.Κ το οποίο έχει τίτλο «Διατάραξη της ειρήνης των πολιτών» και λέει «Όποιος  με  απειλές  ότι  θα   διαπραχθούν   κακουργήματα   ή πλημμελήματα  διεγείρει σε ανησυχία ή τρόμο τους πολίτες τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.»!!!
Η δίωξη ενάντια στον συντροφο Σ. Μιχαήλ γίνεται με βάση το αρθρο 192 του Π.Κ το λέει «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε  τρόπο  προκαλεί  ή  διεγείρει τους  πολίτες  σε  βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσει την κοινή ειρήνη, τιμωρείται με  φυλάκιση  μέχρι  δύο ετών, αν σύμφωνα με άλλη διάταξη δεν επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή.»!!!
Το κράτος και η κυβέρνηση, με την συνεργασία των φασιστών, προσπαθεί να φιμώσει και να τρομοκρατήσει της πολιτικές δυνάμεις της εργατικής τάξης  μπροστά στην κοινωνική θυέλλα  που έρχεται από τα μέτρα που επιβάλει η τροϊκα και που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, λόγω της χρεοκοπίας του καπιταλισμού. Αυτή τους η προσπάθεια πρέπει να μετατραπεί σε μπούμερανγκ εναντίον τους.Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα και οι πολιτικές οργανώσεις της εργατικής τάξης ενωμένοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό των διωκωμένων δίνοντας ένα σημαντικό κτυπημα στο κράτος, την κυβέρνηση και το φασιστικό παρακράτος.
Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η δίωξη ενάντια στον σύντροφο Π. Κωνσταντίνου.
Κάτω τα χέρια απο τις οργανώσεις της εργατικής τάξης
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Αθήνα 28 Αυγούστου 2013
 

τεύχος#554# Σάββατο 31 Αυγούστου 2013