Χαστούκι στον υπουργό Πλεύρη

της Κατερίνας Μάτσα

Ο γιατρός Θανάσης Κοντάρης ήρθε από τη Σουηδία στην Ελλάδα το 2018 για να βοηθήσει τον χειμαζόμενο από την έλλειψη ιατρικής φροντίδας λαό της Σερίφου. Έστησε μόνος μια πρότυπη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, περιμένοντας από το αρμόδιο υπουργείο να πράξει το αυτονόητο, να στείλει το αναγκαίο προσωπικό. Πιεστικές οι αναφορές, αγωνιώδεις οι εκκλήσεις. Εις ώτα μη-ακουόντων. Ο γιατρός που τιμούσε τον όρκο του Ιπποκράτη τα έκανε όλα μόνος του. Και δεν άντεξε. Εξουθενωμένος, οδηγήθηκε στην παραίτηση, αφού πρώτα δημοσιοποίησε το πρόβλημα. «Δεν μπορούσα να βλέπω τον εαυτό μου να μεταμορφώνεται σε τέρας, λόγω της απέραντης κούρασης που δεν με άφηνε να λειτουργήσω σαν άνθρωπος», έγραψε.

Ο γιατρός έδωσε σε όλους μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας. Παραιτήθηκε γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ιατρικής φροντίδας κάθε ανθρώπου, με βάση τις ανθρώπινες αξίες, που επιβάλουν το σεβασμό στον άνθρωπο που πάσχει, είτε είναι νέος είτε γέρος. Δεν μπορούσε να διαθέσει τον αναγκαίο χρόνο, ούτε για τον ασθενή ούτε καν για τον εαυτό του.

Ο φασίστας υπουργός Πλεύρης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση! Και η Σέριφος έμεινε χωρίς γιατρό.

Άλλη μία κραυγαλέα περίπτωση εργασιακής εξουθένωσης λειτουργού της Υγείας που δεν αντέχει τις εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς και παραιτείται, λίγο πριν καταρρεύσει. Πολλοί γιατροί και νοσηλευτές το έχουν ήδη κάνει, σε πολλές μονάδες Υγείας.

Κάπως έτσι οδηγείται στην κατάρρευση το ΕΣΥ…

Ο λαός πρέπει να δώσει ένα μάθημα σε αυτή την κυβέρνηση και τη θανατοπολιτική της. Να την πετάξει στα σκουπίδια!