Ο εγκάθετος της κυβέρνησης κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Γκλαβίνης ακολουθεί για ακόμα μια φορά τις εντολές της Νέας Δημοκρατίας για εισαγγελικές παρεμβάσεις για τις καταλήψεις. Στην προσπάθειά του Υπουργείου να απονομιμοποιήσει τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τον αγώνα τους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια οι φοιτητές/τριες του ΑΠΘ απάντησαν με άμεση κινητοποίηση. Οι ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το πανεπιστήμιο ύστερα από τις αντιδράσεις των φοιτητών/τριών. Η κατάληψη συνεχίζεται, ο αγώνας κλιμακώνεται και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα συνεχίζει να εναντιώνεται στο νομοσχέδιο του Πιερρακάκη.

Όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική ΑΠΘ μετά από παραγγελία του Κοσμήτορα Γκλαβίνη! Η δήλωση μάλιστα του καθηγητή Γ. Ζαρωτιάδη, μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, εκθέτει πλήρως τον Γκλαβίνη, αναδεικνύοντας πως αυθαίρετα κάλεσε τα ΜΑΤ χωρίς κάποια απόφαση Γενικής Συνέλευσης Τμήματος και χωρίς να υπάρχει συμφωνία όλων των μελών ΔΕΠ. Στην ανακοίνωσή του μάλιστα καλεί σε διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης όλων των τμημάτων για να πάρουνε θέση, ενώ ταυτόχρονα καλεί την ίδια την κυβέρνηση να σταματήσει την τρομοκρατία εις βάρος των φοιτητών! Τέλος καλεί το Υπουργείο να αποσύρει το νομοσχέδιο έκτρωμα και να σεβαστεί την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που είναι ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Η δήλωση αυτή είναι ένα ακόμα παράδειγμα για το πόσο μόνη της είναι η ΝΔ και τα τσιράκια της, έχοντας όλη την κοινωνία απέναντί της. Να τελικά ποιες είναι οι μειοψηφίες!

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής ΑΠΘ πήρε ξανά αγωνιστική απόφαση και συνεχίζει την κατάληψη, μαζί και με τόσους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά!

Φ.Π.