Ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος ζει στους αγώνες μέχρι τη νίκη του κομμουνισμού

Ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος ζει στους αγώνες μέχρι τη νίκη του κομμουνισμού

Ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος ζει στους αγώνες μέχρι τη νίκη του κομμουνισμού

Την Πέμπτη 27/9, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, πέθανε ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος, που επί 45 χρόνια, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ακόμα μαθητής μέχρι τις μέρες μας βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων για το ψωμί και την λευτεριά των καταπιεσμένων , για τον κομμουνισμό. Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει, την οδύνη του για την απώλεια του αγαπημένου συντρόφου και φίλου, και τα πιο ειλικρινή κι από καρδιάς συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στην οικογένεια και όλους συντρόφους του.

Ο Τάσος Κατιντσάρος, στα χρόνια της χούντας, έφηβος εντάχτηκε στην ¨Κ.Ο ΜΑΧΗΤΗΣ¨, στην συνέχεια, στην Μεταπολίτευση ,στην Εναλλακτική Αντιιμπεριαλιστική Συσπείρωση -ΕΑΣ κι αργότερα στο ΝΑΡ μέχρι το 2017, οπότε προσχωρεί στην “Μετάβαση”, στα πλαίσια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην πολιτική κίνηση “για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο”. Καθώς βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης γνώρισε συχνά την βία και τις διώξεις του αστικού κράτους.

Το ΕΕΚ τιμά την συμβολή του στην διαρκή μας πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση και τον κομμουνισμό. Οι δρόμοι μας διασταυρώνονταν μαζί του πάντα ακριβώς στους δρόμους του αγώνα. Κι είναι σ’ αυτούς τους δρόμους που ο σύντροφος Τάσος θα είναι πάντα παρών μέχρι την τελική νίκη του κομμουνισμού.

Η ΚΕ του ΕΕΚ, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η πολιτική κηδεία του σ. Τάσου Κατιντσάρου θα γίνει στο Κοιμητήριο Περιστερίου , την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 4μμ.