του Θόδωρου Κουτσουμπού

Όλο τουπέ, το παιδί του οικογενειακού σωλήνα, που η τρικυμία της πολιτικής αστάθειας τον πέταξε ψηλά, στην πρωθυπουργία της Ελλάδας, έγραψε στο τουίτερ:

«Είχαμε σχέδιο για την ανάπτυξη, για τη μείωση της ανεργίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Και έχουμε σχέδιο για το μέλλον. Για να πάμε τολμηρά μπροστά, με καλύτερους μισθούς για όλους. Με αξιοπρεπή δημόσια Υγεία. Με ένα καλύτερο κράτος».

Η δήλωση κρίθηκε τόσο σημαντική που διατυμπανίστηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ηλεκτρονικά σάιτ.

Σχέδιο για την ανάπτυξη. Aς δούμε, πέρα από την χονδροειδή προπαγάνδα την πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

H Eλλάδα, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη κατέπεσε σε μια από τις χαμηλότερες θέσεις στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης στην ΕΕ το 2022.1Το κατά κεφαλήν εισόδημα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης προκύπτει αν προσαρμόσουμε τα εθνικά ΑΕΠ ώστε τo 1 ευρώ να έχει την ίδια αγοραστική δύναμη σε όλες της χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατόπιν διαιρέσουμε με τον πληθυσμό. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση από το τέλος! Ο Μητσοτάκης κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο των χαμένων.

Η Ελλάδα το 2009 βρισκόταν στην 14η θέση της ΕΕ. Το 2022 είχε κατρακυλήσει στην τρίτη θέση από το τέλος στην Ευρώπη των 27. Επί των κυβερνήσεων “εθνικής ενότητας” Πασοκο-Δεξιών και ΛΑ.ΟΣ μέχρι το 2015 (όπου ο Μητσοτάκης και όλα σχεδόν τα προβεβλημένα στελέχη της νυν κυβέρνησης είχαν βασικά υπουργεία) και επί ΣΥΡΙΖΑ (με ΑΝΕΛ, μην τους ξεχνάμε και αυτούς) η Ελλάδα έχει καταντήσει ο “πάτος” της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, από την 14η θέση του 2009 η Ελλάδα έπεσε στην 16 θέση των 19 χωρών της Ευρωζώνης το 2011, στην 18η θέση το 2015 και στη 18η το 2022. Το 2009 η χώρα βρισκόταν στο 96,5% του ΑΕΠ της Ευρώπης και τώρα στο 68%.

“Είχαμε σχέδιο”… Σχέδιο για να βουλιάξει όλη η χώρα.

Υποσημειώσεις[+]