ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 11 π.μ., ομάδες ανέργων, σωματεία και εργατικές λέσχες διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας, με αίτημα την ελεύθερη μετακίνηση όλων των ανέργων. Στο παρελθόν είχαν παρέμβει στο υπουργείο μεταφορών, αλλά οι συναντήσεις με τον υπουργό έμειναν άκαρπες αφού έριξε τις ευθύνες στο υπουργείο εργασίας. Οι ευθύνες αφορούσαν στο ότι το υπουργείο εργασίας δεν δίνει καμία χρηματική ενίσχυση (από τα κονδύλια ΕΣΠΑ) για την μεταφορά των ανέργων και φτωχών.
Όλοι ρίχνουν το φταίξιμο από δω και από εκεί. Δεν μας αφορούν και δεν πρέπει να μας αφορούν τα εσωτερικά τους. Από τότε που ήρθε η τρόικα πάνω από τα κεφάλια μας, και εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική, οποιεσδήποτε κινήσεις των υπουργείων περνούν μέσα από τον αυστηρό έλεγχο του υπουργείου οικονομικών και της ίδιας της κυβέρνησης.
Υπεύθυνη για την άθλια επιβίωση των ανέργων είναι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Υπεύθυνη για την συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας, τις απολύσεις, την φτώχεια και την εξαθλίωση όλων και περισσοτέρων κομματιών της κοινωνίας, είναι η κυβέρνηση, πλέον, μειοψηφίας, και το καπιταλιστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την χειρότερη του κρίση στην Ιστορία.
Είναι ανάγκη όσο ποτέ, όχι μόνο η στήριξη αυτής της συγκέντρωσης αλλά η εμφάνιση ενός κινήματος εργατών-ανέργων, το οποίο θα παλέψει στους δρόμους και σε κέντρα αγώνα, για το δικαίωμα στην ίδια την ζωή.
Άντα Π.