Πέμπτη 2 Μάρτη, ώρα 18:00 Αθήνα (Σύνταγμα) – Θεσσαλονίκη – Ναύπλιο

Οι αγωνιζόμενοι καλλιτέχνες που αυτή την περίοδο βρίσκονται στους δρόμους, καταλαμβάνουν θέατρα και παλεύουν για την υπεράσπιση της ζωής, της τέχνης και της εργασίας τους, καλούν σε πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση την Πέμπτη 2/3. Ωστόσο, μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη και τη θυσία τόσων ζωών στον βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και τους κέρδους των πολυεθνικών, ο χαρακτήρας της κινητοποίησης αλλάζει. Παρακάτω παραθέτουμε το κάλεσμα για την κινητοποίηση.

ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ 02.03.23

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

Μετά τη σημερινή τραγωδία μας είναι απολύτως αντιληπτό πως η προγραμματισμένη αυριανή διαδήλωση αλλάζει περιεχόμενο. Το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στον βωμό του κέρδους.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός σήμερα επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θα επαινούσε δημοσίως την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική… Και η πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με κάποια παραίτηση και κροκοδείλια δάκρυα, πόσο μάλλον όταν ήταν χρόνια γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν, όπως ανήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 7/2/2023.

Για τους λόγους που παραθέσαμε ενισχύουμε το ήδη υπάρχον κάλεσμα στις αυριανές διαδηλώσεις, και καλούμε όλον τον κόσμο να τις πλαισιώσει, παρόλο που  δεν θα έχουν να κάνουν αμιγώς με τα ζητήματα του πολιτισμού, αλλά με την εξαθλίωση των ζωών μας εν γένει.

Εκφράζουμε τα θερμά μας να συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους ανθρώπους που αγνοούνται, και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

💥 Όλοι στους δρόμους.

💥 Σε σας που μας ακούτε.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΠΕΜΠΤΗ 02/03 στις 18:00

💥 ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ)

💥 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΜΑΡΑ

💥 ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Συντονισμός Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού / Κατάληψη Ρεξ

Σώμα Συντονισμού Σπουδαστών Δραματικών Σχολών / Κατάληψη Τσίλλερ

Συντονιστικό της Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης Κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου

Κατάληψης Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ

Σύλλογος Σπουδαστών / Κατάληψη Κ.Σ.Ο.Τ.

Κατάληψη Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑΠΕΛ

Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ

Κατάληψη Ολύμπια-Συντονισμός εργαζομένων και

σπουδαστών/τριών στο χώρο του χορού