Οι εκλογές του 2023 είναι κρίσιμες. Όχι για τους λόγους που διατυμπανίζουν οι ψηφοθήρες: η ακροδεξιά κυβέρνηση των αρπακτικών, των κοριών και της μαφιόζικης αστυνομοκρατίας, οι επίδοξοι διάδοχοί της στις ίδιες καρέκλες κι όλοι οι υπηρέτες του συστήματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Είναι κρίσιμες γιατί η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο για τον λαό που υποφέρει. Αλλά δεν πάει άλλο και για το σύστημά τους. Είναι σε φοβερή κρίση που φουντώνει σαν πυρκαγιά σε όλο τον κόσμο και στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, χωρίς να φαίνεται φως. Δεν θα λύσουν την κρίση οι εκλογές, όποιο αστικό κυβερνητικό σχήμα και αν σχηματιστεί. Έτσι κι αλλιώς δοκίμασαν όλα τα σχήματα με όλα τα κόμματα και με “τεχνοκράτες” και απέτυχαν οικτρά, ακόμα και να διαχειριστούν την κρίση. Γιατί η κρίση του συστήματος έχει προκαλέσει κρίση εξουσίας που καμιά αλλαγή στην κυβέρνηση μέσα πάντα στο ίδιο χρεοκοπημένο σύστημα δεν μπορεί να λύσει.

Ποια κοινωνική τάξη μπορεί να μας βγάλει από την κρίση; Οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες και οι χρυσοκάνθαροι της διαπλοκής που συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη μέσα στην κρίση ενώ ο λαός λιμοκτονεί – ή η εργατική τάξη επικεφαλής του φτωχού λαού;

Όλα δείχνουν, ακόμα και το ΔΝΤ το ομολογεί, πως τα χειρότερα έρχονται μέσα στην χρονιά και σίγουρα τα ακόμα χειρότερα μετά τις εκλογές. Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό – αλλά πώς; Πολλοί επικαλούνται κατόπιν εορτής το αυθόρμητο αυτό σύνθημα για να το υποβιβάσουν σε σύνθημα “ψηφίστε μας για να σωθείτε”, όπως το κάνει και το ΚΚΕ. Ποιος θα μας σώσει από αυτόκλητους “σωτήρες”;

Οι εκλογές του 2023 είναι μια κρίσιμη μάχη σε ένα κοινωνικό πόλεμο που θα κλιμακωθεί μετά από αυτές. Και πρέπει να την δώσει, ανοίγοντας νέους ορίζοντες, μια Αριστερά που αξίζει να λέγεται επαναστατική και κομμουνιστική, ξεπερνώντας τον κατακερματισμό αλλά και τον ρεφορμισμό, τον καιροσκοπισμό και τις “κωλοτούμπες” ΣΥΡΙΖΑ τύπου 2015. Μια Αριστερά που πιστεύει ακλόνητα στο σύνθημα της εξέγερσης του 2008: Βάρκιζα τέλος!

Ναι, μόνον ο λαός θα σώσει τον λαό, από την ακρίβεια την πείνα, την ανεργία, τον παγκόσμιο πόλεμο που υποκινεί ο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκός ιμπεριαλισμός – αλλά μόνο με ασυμβίβαστο αγώνα, οργάνωση, επαναστατικό πρόγραμμα για την εργατική εξουσία και τον Σοσιαλισμό!

Το ΕΕΚ σας καλεί να συζητήσουμε μαζί την πρότασή του για τις εκλογές στις 15 Φεβρουαρίου, 6:30 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).

31/1/2023

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live stream στο YouTube.