Οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία ξεσηκώνονται

Με δυο τεράστιες πορείες και συγκεντρώσεις στις πόλεις Γκέμπζε και Προύσα, οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία, έδειξαν σήμερα (19/1) ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των λαών μας. 

Χιλιάδες μεταλλεργάτες/τριες απ’ τα εργοστάσια της Renault, της Bosch, της τουρκικής Tofas και άλλων εταιρειών βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν ορμητικές διαδηλώσεις.
Βασικό αίτημα πάλης τους η υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να τους δίνει 25% αύξηση στους μισθούς έναντι 8% που τους προτείνεται. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι μεταλλεργάτες, ο πληθωρισμός στη γειτονική χώρα μαζί με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας καθιστούν αδύνατον να ζήσει αξιοπρεπώς μια εργατική οικογένεια.
Πέρα από τις αυξήσεις οι διαδηλωτές μεταλλεργάτες/τριες αγωνίζονται ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και απαιτούν περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Στις συγκεντρώσεις ακούστηκαν συνθήματα όπως: “Κατάληψη – Απεργία – Αντίσταση”
Βίντεο εδώ: =>
https://www.facebook.com/metalisci/videos/1886566631641812/

“Δεν θα γίνουμε σκλάβοι των αφεντικών”
Βίντεο εδώ: =>
https://www.facebook.com/evrenselgzt/videos/193604878439418/

Ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι χοροί και τα τραγούδια των διαδηλωτών:
Βίντεο εδώ: =>
https://www.facebook.com/metalisci/videos/739188829818051/
και εδώ: =>
https://youtu.be/CykapKwc-6E

Υπάρχει κι αυτή η Τουρκία που αψηφά το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Ερντογάν. Είναι οι γείτονές μας που έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες με εμάς.

(από την ιστοσελίδα OurBalkans)