ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ!
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
 
Δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν κανένα! Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει να υπόσχεται μια δίκαιη ανάπτυξη, ρύθμιση του χρέους, υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και στέρεα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, δείχνουν πως θολώνουν για άλλη μια φορά οι ¨κόκκινες¨ γραμμές τους γύρω από τα εργασιακά, και τις ομαδικές απολύσεις, τον αριθμό των εργαζόμενων στο δημόσιο.
Είναι σαφές πως βρισκόμαστε στις παραμονές ακόμα μιας κυβερνητικής συνθηκολόγησης, που όποια επικοινωνιακά παιχνίδια και να επιχειρήσει να συντηρήσει, δεν μπορεί να αποφύγει, πως τις βασικές γραμμές των όσων συζητούνται τώρα, τα έχει υπογράψει από το καλοκαίρι του 2015, όταν δεσμευόταν πάνω στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τα εργασιακά, και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.
Ταυτόχρονα τα μηνύματα και από την Ε.Ε., στην οποία τρίζουν ακόμα και οι γερμανικοί τραπεζικοί κολοσσοί, δεν εγγυώνται κανένα έλεος για την ελληνική περίπτωση.
  • Παραμένει η απειλή των ομαδικών απολύσεων.
  • Στο τραπέζι βρίσκεται η απειλή για το νέο συνδικαλιστικό νόμο, που δυσκολεύει την απόφαση για απεργία, ενώ ταυτόχρονα οι δανειστές πριμοδοτούν τη δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων, που διευκολύνουν την υποταγή και το συμβιβασμό με το αφεντικό
  • Μια σειρά κρίσιμοι φορείς του δημοσίου, προχωρούν σε συνεργασίες με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ή ιδιωτικοποιούνται απευθείας.
  • Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας διευρύνονται. Είναι μία άλλωστε, από τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές!
Η ΓΣΕΕ αποδέχεται όλη τη βάση του πλαισίου που υπέγραψε η κυβέρνηση πέρυσι, και για άλλη μια φορά, εξαγγέλλει μια απεργία χωρίς κανένα σχέδιο αγώνα, αποφεύγοντας την απεργιακή συμπόρευση, έστω για μια μέρα με την απεργία της ΑΔΕΔΥ
Όλους αυτούς τους μήνες όμως έχουμε συσσωρεύσει πολύτιμη εμπειρία. Έχουμε δώσει αγώνες, σαφώς όχι αντίστοιχους της επίθεσης της κυβέρνησης, ενάντια στη δουλειά την Κυριακή, προσφέροντας την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, στα πεντάμηνα προγράμματα της εργασίας-ανεργίας, σε εργοστάσια και χώρους του δημόσιου τομέα. Καταλαβαίνουμε πως η 8 Δεκέμβρη, πρέπει να γίνει το σημείο συνάντησης όχι μόνο των αγώνων μας, αλλά και της απαίτησης για πολιτικές λύσεις που θα ξεπερνούν το αίσθημα προδοσίας από την κυβέρνηση, που θα προωθούν την πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.
Από αυτή την άποψη, η απεργία αυτή δεν είναι της ΓΣΕΕ. Πρέπει να είναι η απεργία-αφετηρία, νέων αγώνων, που δε θα γίνονται για την τιμή των όπλων, αλλά για να προωθήσουν τα δικά μας όργανα πολιτικής, ανταγωνιστικά στην αστική εξουσία, για την εργατική εξουσία. Για να μπολιάσουμε τις συνδικαλιστικές μας διεκδικήσεις με τα πολιτικά αιτήματά μας, για τη διαγραφή του χρέους, τν εθνικοποίηση της οικονομίας με εργατικό έλεγχο. Για την προετοιμασία μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας, που θα είναι η κοινή κοίτη για τους άνεργους να δώσουν τη μάχη με όλο το εργατικό κίνημα. Για να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση από τα κάτω και τα αριστερά.
Η απεργία της 8 Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το κοινό κάλεσμα δράσης κάθε συλλογικότητας και εκτός του οργανωμένου εργατικού κινήματος. Η πάλη για στέγαση, για τροφή, για παιδεία και υγεία, δεν είναι κάποιοι παράλληλοι και ¨ειδικοί” στόχοι μας.
Η κοινή συνάντηση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, που έχουν κοινό παρονομαστή τους την πολιτική ανεξάρτητη πάλη της εργατικής τάξης, μπορούν στο έδαφος της απεργίας να προετοιμάσουν μια πανελλαδική συνάντηση τους, για την έξοδο από την κρίση, για το αναγκαίο πρόγραμμα πάλης τους.
  • Διαγραφή του χρέους τώρα! Ανατροπή των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων
  • Εθνικοποίηση όλων των βασικών τομέων παραγωγής. Εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με εργατικό έλεγχο.
  • Ο αγώνας στα χέρια των εργατών. Ανεξάρτητα κέντρα αγώνα. Για την εργατική εξουσία.
  • Παιδεία, υγεία, τροφή, στέγη, δουλειά!
  • Επαναστατική, διεθνιστική, σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση. Όχι στο δηλητήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού και του φασισμού.
 
30/11/2016
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ