Πάτρα: Ξεκίνησε η λειτουργία της Λέσχης Νέας Προοπτικής

Πάτρα

Ξεκίνησε η λειτουργία της Λέσχης Νέας Προοπτικής

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Με επιτυχία ξεκίνησε την λειτουργία της, στις 14/3,  η Λέσχη Νέας Προοπτικής στην Πάτρα.

Λίγες μέρες πριν την διεθνή ημέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο και τη φτώχεια στις 18 Μάρτη, η πρώτη εκδήλωση, στο νέο χώρο της λέσχης, πραγματοποιήθηκε με θέμα την προσφυγική κρίση και το κίνημα αλληλεγγύης.

Ο σύντροφος Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, με μια πλούσια εισήγηση άνοιξε την συζήτηση γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα κράτησης και «φιλοξενίας», το ρόλο της Frontex, τις εξελίξεις που θα υπάρξουν λόγω της επανέναρξης των απελάσεων και την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας. H συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια, με την σημαντική συνεισφορά και παρουσία μεταναστών που ζουν στην πόλη της Πάτρας. Από το βήμα της εκδήλωσης το ΕΕΚ κατήγγειλε την κατασταλτική επιχείρηση κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ, με την εκκένωση 2 καταλήψεων την Δευτέρα 13/3, στην Αθήνα, την Κατάληψη Βίλας Ζωγράφου και την κατάληψη στέγης προσφύγων Αλκιβιάδου.

Το συλλαλητήριο της 18 Μάρτη, ήταν μια σημαντική μέρα στην πόλη της Πάτρας, όπου για πρώτη φορά από την έναρξη της προσφυγική κρίσης, πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με αλληλέγγυους, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες, ενάντια στους κοινούς υπαίτιους της δυστυχίας, του πολέμου και του αποκλεισμού. Επικεφαλής της πορείας βρέθηκαν πρόσφυγες από το γειτονικό κέντρο φιλοξενίας στην Μυρσίνη Ηλείας (ρεπορτάζ για τις συνθήκες σίτισης και τις κινητοποιήσεις των προσφύγων έχουμε δημοσιεύσει σε προηγούμενα φύλλα της ΝΠ).

Η δεύτερη εκδήλωση της Λέσχης Νέας Προοπτικής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 18ης Μάρτη. Ο σύντροφος Γιάννης Αγγέλης, παρουσίασε την κατάσταση γύρω από την διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τις απαιτήσεις μεταξύ των διαφορετικών πλευρών, αλλά και την πολιτική κατάσταση που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την εκλογή Trump και εν όψει των εθνικών εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία. Τέλος παρουσίασε την πρόταση του ΕΕΚ γύρω από τις προοπτικές του εργατικού κινήματος, και την ανάγκη για μια πανελλαδική συνάντηση του εργατικού κινήματος, των σωματείων, των οργανώσεων και συλλογικοτήτων του, για να συζητήσουν πάνω στο πρόγραμμα πάλης και διεκδικήσεων της εργατικής τάξης. 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Οι εκδηλώσεις στη Λέσχη συνεχίζονται με τον κύκλο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Ο κύκλος εγκαινιάζεται την Τετάρτη 22/3 Μάρτη με θέμα: Τέχνη και Οκτωβριανή Επανάσταση και εισηγητή τον σύντροφο Σάββα Στρούμπο.

Ακολουθούν δύο ακόμα εκδηλώσεις, με εισηγητή τον σύντροφο Θεόδωρο Κουτσουμπό, για την Φεβρουαριανή Επανάσταση και τις Θέσεις του Απρίλη, στις 29 Μάρτη και στις 3 Απρίλη, αντίστοιχα.

Ελ.Ισ.