Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, την ημέρα της έναρξης της καραντίνας επέλεξε η ΕΛΑΣ του καουμπόι Χρυσοχοΐδη για να δείξει απέναντι στο κίνημα ποιες είναι οι προθέσεις της απέναντι σε καθέναν και καθεμιά και που αντιστέκονται και διεκδικούν κατά τη διάρκεια του lock-down.

Η αστυνομία προχώρησε σε επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω” στο κέντρο της Πάτρας ο οποίος εν μέσω πανδημίας λειτουργεί σαν δομή αλληλεγγύης συλλέγοντας τρόφιμα για όσους το έχουν ανάγκη.

Σε ένα ρεσιτάλ βιαιότητας δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο και τα έκαναν γυαλιά καρφιά προχωρώντας σε άγριο ξυλοδαρμό αγωνιστών και αγωνιστριών, καθώς και σε αναίτιες συλλήψεις. Τα πρώτα βίντεο της επίθεσης είναι ανατριχιαστικά με χημικά να πετιούνται σε ένα μικρό χώρο.

Μπορούμε να συσχετίσουμε βάσιμα την επίθεση με μια προειδοποίηση ενάντια στην πραγματοποίηση της φετινής διαδήλωσης του Πολυτεχνείου, καθώς η αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος που συμμετέχει στο χώρο είχε απευθύνει κάλεσμα σε συνέλευση για τη διοργάνωση της φετινής διαδήλωσης του Πολυτεχνείου ενάντια στις απαγορεύσεις.

Ο Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση του δεν περιμένει να λογαριαστούμε μετά… βιάζεται να κλείσει τους λογαριασμούς του με το ευρύτερο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Πηγή φωτογραφιών: Αναρχική Ομάδα Δυσήνιος Ίππος (fb page)