Περιοδικό ΜΟΝΟ - μια κολεκτίβα της ενημέρωσης

Mέσα στο μονοφωνία της μιντιοκρατίας, ένα 15θήμερο περιοδικό, με συντελεστές δημοσιογράφους από εφημερίδες και έντυπα που τον τελευταίο καιρό κλείνουν ή απολύουν ή αρνούνται να πληρώσουν μισθούς,  κυκλοφόρησε. Μαζί με το απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας αποτελεί ένα βήμα αντίστασης και σκέψης στην κατάσταση που διαμορφώνει η καπιταλιστική κρίση στο χώρο του τύπου.

 

Το ΜΟΝΟ είναι ένα νέο 15ήμερο περιοδικό για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Ανεξαρτησία, πολυφωνία, αντικειμενικότητα, τόλμη και διαφάνεια αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης.

 

Είναι μια προσπάθεια έμπειρων αλλά και νέων δημοσιογράφων για αξιοπρεπή εργασία στον χώρο της ενημέρωσης. Όλοι οι συντελεστές, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και γραφίστες συμμετέχουν ισότιμα στη διαμόρφωση της ύλης του περιοδικού.

 

Στόχος τους η δημιουργία ενός βήματος ανεξάρτητης ενημέρωσης, που αντιτίθεται στο τοπίο της σχεδόν ολοκληρωτικής εξάρτησης των ΜΜΕ από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

 

Ταυτόχρονα η λειτουργία γίνεται με όρους ισότιμης συμμετοχής όπου όλοι οι συντελεστές συνεισφέρουν στο κόστος και θα μοιράζονται τα ενδεχόμενα κέρδη, στα πρότυπα μιας κολεκτίβας της ενημέρωσης.

 

Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας (Πρωτοπορία, Πολιτεία, Ιανός, Φαρφουλάς, Αλφειός, Εναλλακτικόν, Ναυτίλος, Έναστρον), ενώ από 1/2 ξεκνησε η διανομή του σε περίπτερα και κέντρα Τύπου στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα.