Την ώρα που καλπάζει η πανδημία

της Κατερίνας Μάτσα

Η κοινωνία βοά από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, οι υγειονομικοί έχουν εκπέμψει SOS για την κατάρρευση του ΕΣΥ, κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν πιά σχεδόν σε κανένα νοσοκομείο της χώρας, πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς με  κορονοϊό νοσηλεύονται σε χειρουργικούς θαλάμους ή ΜΑΦ, οι μολύνσεις αφορούν πιά και εμβολιασμένους, οι  νέοι και τα παιδιά προσβάλλονται όλο και περισσότερο, και ο πρωθυπουργός  της χώρας με τις χτεσινές (3/11/2021) δηλώσεις του προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα. Βαδίζουμε προς το τέλος της πανδημίας, δήλωσε, περιχαρής και ανέμελος, όπως το συνηθίζει.

Στο μεταξύ, οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν εξουθενωθεί, εντατικολόγος στο νοσοκομείο της Λάρισας κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες, όπου θα έδινε συνέντευξη  για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να σηκώσουν το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας, μετά  και  την απώλεια 7.000 θέσεων  υγειονομικών, που βγήκαν υποχρεωτικά σε αναστολή, γιατί δεν εμβολιάστηκαν. Η κυβέρνηση αρνείται να στελεχώσει και να εξοπλίσει κατάλληλα το ΕΣΥ, πριμοδοτεί όλο και περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, που δεν «λερώνει» τα χέρια του με τα θύματα του κορονοϊού, ενώ δεν κάνει καμμιά σοβαρή καμπάνια για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών. Μάλιστα, απέναντι στην Εκκλησία είναι ιδιαίτερα επιεικής, δεν επιβάλει καν την υποχρεωτικότητα της μάσκας και των τεστ σε χώρους μεγάλου συνωστισμού, όπως είναι οι εκκλησίες, αφήνοντας του παπάδες ανενόχλητους στο αντιεμβολιαστικό τους κήρυγμα.

Μέσα σε όλα αυτά, τα κρούσματα του κορονοϊού χτές έφτασαν τις 6.150, ενώ προχθές ανέβηκαν σε επίπεδο ρεκόρ, 6700 σε μία ημέρα.