ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Ο φρικτός θάνατoς των 4 εργατών μετά από την έκρηξη στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στις 8 Μαΐου συγκλόνισε όλη την εργατική τάξη και ειδικά τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ. Το «δυστύχημα» μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς η ελάττωση προσωπικού και η αντικατάσταση του τακτικού και έμπειρου προσωπικού με άπειρους επινοικιαζόμενους, σε συνδυασμό με τα εξοντωτικά ωράρια για συντόμευση των εργασιών του shutdown ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των μετόχων και τα bonus των στελεχών δημιούργησε το εύφλεκτο υλικό. Η σπίθα που άναψε όμως τη φωτιά που έκαψε τους 4 εργάτες πυροδότησε και ένα πολύμορφο κίνημα γύρω από το έγκλημα.

Με κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών για το έγκλημα στα ΕΛΠΕ σε διάφορες εργατικές συλλογικότητες και ανεξάρτητους αγωνιστές, συγκροτήθηκε η «Πρωτοβουλία Ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα».

Με παρεμβάσεις την πύλη των ΕΛΠΕ μοίρασμα προκηρύξεων ανάρτηση πανό κλπ έκανε καμπάνια ώστε να σπάσει η σιωπή που επιβλήθηκε από ΜΜΕ και εργοδοσία γύρω από το θάνατο των ταξικών μας αδελφών.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η διαδήλωση στις 24 Ιουνίου ώστε να σπάσει η σιωπή γύρω από το έγκλημα. * Μοτοπορεία εκατοντάδων μοτοσυκλετιστών έγινε το Σάββατο 13/6, οργανωμένη από αναρχικές, κυρίως, συλλογικότητες, η οποία χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ που προστάτευαν τα ΕΛΠΕ, και κυρίως τους χρυσαυγίτες φίλους τους.

Το ΕΕΚ δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην πρωτοβουλία και στήριξε όλες τις δράσεις της.

Καλούμε κάθε εργάτη και άνεργο και κάθε εργατική συλλογικότητα να συμμετέχουν στην διαδήλωση στις 24 Ιουνίου και να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να ληφθούν μέτρα προστασίας για τη ζωή της εργατικής τάξης.