του Γιάννη Αγγέλη

Με την παρουσία χιλιάδων πραγματοποιήθηκε χθές στο Σύνταγμα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους ενάντια στην κυβέρνηση και τον εφιάλτη που έσπειρε με την “διαχείριση” των πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Ηλία και Λακωνία – Μεσσηνία.

Υπολογίζεται οτι οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα ξεπέρασαν τις 2,5 – 3 χιλιάδες ανατρέποντας τις αρχικές προθέσεις της αστυνομίας να την περιορίσει στο πεζοδρόμιο απέναντι από την Βουλή. Πολύ γρήγορα ο κόσμος κατέβηκε και κατέλαβε το οδόστρωμα της Αμαλίας σε ενα τεράστιο μήκος με συνθήματα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους και καταγγελίας της Κυβέρνησης. Η συγκέντρωση λόγω του τεράστιου όγκου και της δυναμικής μετατράπηκε σε πορεία που κατέβηκε στην συνέχεια την Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από πολιτικές οργανώσεις της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η νΚΑ, η Αναμέτρηση, το ΕΕΚ, το ΕΚΚΕ, το Ξεκίνημα, η Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα, το ΣΕΚ και η Συνάντηση. Οι οργανώσεις αυτές με κοινή ανακοίνωσή τους είχαν καλέσει τους εργαζόμενους και το λαό να διαδηλώσουν για να ανατρέψουν τις εγκληματικές δασοκτόνες πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν.

Επίσης κάλεσμα και κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν και δεκάδες αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης και περιφερειών.