Μετρά πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς από κορονοϊό μέχρι σήμερα η Βραζιλία. Ο ακροδεξιός και διεφθαρμένος πρόεδρός της Μπολσονάρο αρνιόταν σθεναρά μέχρι τώρα να προμηθευτεί εμβόλια για τη χώρα. «Όποιοι κάνουν εμβόλιο κινδυνεύουν να μεταμορφωθούν σε αλιγάτορες», δήλωνε ανερυθρίαστα.

Εδώ δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τους εξίσου γελοίους ισχυρισμούς των αρνητών των εμβολίων, που κυκλοφορούν και στη χώρα μας. «Μαζί με το εμβόλιο θα μου βάλουν τσιπάκι για να με ελέγχουν», ή «το εμβόλιο τύπου mRNA θα επηρεάσει το DNA μου» και άλλα φαιδρά…

Στη Βραζιλία, επιτροπή της Γερουσίας ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες ενάντια στον Μπολσονάρο.

Με τον ισχυρισμό ότι η νόσος του κορονοϊού είναι «μια γριππούλα» -κάτι που υποστήριζε και ο Τραμπ- αδιαφόρησε για την προμήθεια οξυγόνου, με αποτέλεσμα να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι από ασφυξία, ιδιαίτερα στο Μανάους και στην πολιτεία Αμαζόνας. Η οργή του κόσμου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής ο Μπολσονάρο υποχρεώθηκε να παραγγείλει εμβόλια από μια ινδική εταιρεία. Όχι βέβαια για το καλό του λαού, αλλά για να κερδίσει ο ίδιος πολύ χρήμα.

Όπως καταγγέλλουν υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του καθεστώτος (Εφ. Συν. 1-7-21), ο Μπολσονάρο υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 324 εκατομμυρίων δολαρίων με ινδική εταιρεία για 20 εκατομ. δόσεις του εμβολίου. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν την υπέρογκη πληρωμή 45 εκατομ. δολαρίων σε εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη και υπερτιμολόγηση των δόσεων του εμβολίου μέχρι και 1000!

Είναι φανερό ότι για τους διεφθαρμένους φασίστες καπιταλιστές ηγέτες, σαν τον Μπολσονάρο, τα εμβόλια μπορεί να σε κάνουν αλιγάτορα, αλλά είναι καλά όταν φέρνουν ζεστό χρήμα!