Samidoun

1η Ιουλίου

Κάλεσμα για δράση για την αντιμετώπιση της ισραηλινής προσάρτησης, αγώνας για μια ελεύθερη Παλαιστίνη

Το Samidoun Network στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και στη διασπορά εξέδωσε την ακόλουθη πρόσκληση, αρχικά στα Αραβικά. Ως διεθνές δίκτυο, συμμετέχουμε πλήρως σ’ αυτό το κάλεσμα και καλούμε όλους τους υποστηρικτές και τους φίλους της Παλαιστίνης να αναλάβουν δράση την 1η Ιουλίου για υποστήριξη της κινητοποίησης που λαμβάνει χώρα στη Ραμάλα, της κατεχόμενης Παλαιστίνης, για να αντιμετωπίσει τα δεδηλωμένα σχέδια του Ισραήλ για προσάρτηση μεγάλου μέρους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης της Παλαιστίνης.

Γνωρίζουμε ότι εμπλέκονται πολλοί Παλαιστίνιοι στην εξορία και υποστηρικτές της Παλαιστίνης, όπως και μέλη του Samidoun, στις εξεγέρσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις βγαίνοντας στους δρόμους για να βρεθούν αντιμέτωποι με το ρατσισμό απέναντι στους μαύρους και να απαιτήσουν την αποχρηματοδότηση και τη διάλυση της αστυνομίας και άλλων δομών καταπίεσης. Η αντιμετώπιση των σχεδίων προσάρτησης του Ισραήλ – υποστηριζόμενη πλήρως απ’ τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και εμπνεόμενη απ’ το σιωνιστικό ρατσισμό – έρχεται επίσης ως μέρος της παγκόσμιας αντιμετώπισης του ρατσισμού, της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. Τα εγκλήματα του Ισραήλ υποστηρίζονται απ’ τη στρατιωτική βοήθεια 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ κάθε χρόνο, καθώς και απεριόριστη διπλωματική, πολιτική και «ασφαλιστική» υποστήριξη απ’ τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία, την Αυστραλία και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Ελάτε μαζί μας την 1η Ιουλίου για να σταθείτε μαζί με τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στην προσάρτηση του Ισραήλ και για τη δικαιοσύνη, την επιστροφή και την απελευθέρωση στην Παλαιστίνη. Αν οργανώνετε μια εκδήλωση, ένα event ή οποιαδήποτε ενέργεια, ενημερώστε μας – στείλτε μας email στο samidoun@samidoun.net ή μήνυμα στο Facebook για να διασφαλίσουμε ότι θα δημοσιευτεί!

Διαβάστε την πλήρη δήλωση και το κάλεσμα για δράση παρακάτω:

Kάλεσμα στον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη και στις μάζες του λαού μας που παλεύουν στην εξορία και τη διασπορά

Kάλεσμα προς Παλαιστίνιους, Άραβες και λαούς του κόσμου…

Το Ισραήλ, το σιωνιστικό σχέδιο που υποστηρίζεται πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τις αντιδραστικές δυνάμεις στην περιοχή, συνεχίζει την πορεία της προσπάθειας εκκαθάρισης της παλαιστινιακής υπόθεσης και των παλαιστινιακών δικαιωμάτων. Στόχος του είναι να επιβάλει το ρατσιστικό αποικιακό καθεστώς του μέσω ένοπλης δύναμης, μέσω κατασταλτικών συστημάτων, φυλακών και κέντρων κράτησης, και μέσω της διάδοσης συστηματικής καταστροφής με στόχο τον παλαιστινιακό λαό. Το Ισραήλ όχι μόνο αρνείται τα εθνικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού αλλά και παραβιάζει τα πιο βασικά και φυσικά δικαιώματα του λαού και της γης.

Ο Παλαιστινιακός λαός μας που αγωνίζεται, μαζί με το αραβικό έθνος, οι λαοί της περιοχής, και οι προοδευτικές δυνάμεις και τα απελευθερωτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της ρατσιστικής, σιωνιστικής αποικιακής οντότητας και του επεκτατικού χαρακτήρα και των στόχων της, τώρα περισσότερα από ποτέ. Βλέπουν επίσης με πλήρη σαφήνεια πώς η κατοχή συνεχίζει να εφαρμόζει τα συνεχιζόμενα εγκλήματά της και τις καθημερινές επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Αυτά τα εγκλήματα και οι παραβιάσεις δεν σταματούν ούτε μία ώρα τις δολοφονίες, πολιορκίες, μαζικές συλλήψεις, κατεδαφίσεις σπιτιών και δήμευση παλαιστινιακής γης μέσω σχεδίων προσάρτησης και εκτοπισμού. Αυτά τα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττονται απ’ τις δυνάμεις κατοχής λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, χωρίς λογοδοσία, ουσιαστική απάντηση ή ακόμη και ελάχιστη διεθνή νομική απάντηση.

Οι πολιτικές του σιωνιστικού κράτους και της κυβέρνησης Τραμπ μαζί με τους Νετανιάχου και Γκάντζ είναι η φυσική συνέχεια της συνεχιζόμενης ιστορίας κάθε διαδοχικής ισραηλινής κυβέρνησης και ηγεσίας πριν απ’ την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους στην παλαιστινιακή μας πατρίδα το 1948 μέχρι σήμερα. Αυτή η δεξιά συμμαχία και οι βαθιές, θεμελιωδώς ρατσιστικές δομές που την υποστηρίζουν είναι πεπεισμένες ότι μπορούν να επιβάλουν τη βούλησή τους με βία στον παλαιστινιακό λαό λόγω της κατάστασης αποσύνθεσης, αδυναμίας και αποδιοργάνωσης στα παλαιστινιακά και αραβικά εσωτερικά μέτωπα. Στοχεύουν στα σπίτια και την ίδια την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού με ατιμωρησία, απ’ την κατεδάφιση των σπιτιών μας στη Negev, την Qalansuwa, την Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, ως τη συνέχιση της καταστροφικής πολιορκίας του λαού μας στην αγωνιζόμενη λωρίδα της Γάζας, ως την άρνηση του δικαιώματος της επιστροφής και του αυτοπροσδιορισμού σ’ ολόκληρη τη γη της Παλαιστίνης.

Σήμερα, η σιωνιστική δεξιά συμμαχία ετοιμάζεται να λεηλατήσει όλη την παλαιστινιακή γη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δημιουργώντας ένα σύστημα γκέτο, καντονιών, στραγγαλισμού και φτώχειας, αυτό που αποκαλεί «γεγονότα επί τόπου» τα οποία στοχεύουν, πρώτα απ’ όλα, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των παλαιστινιακών λαϊκών τάξεων σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Απ’ την άλλη πλευρά, οι ισραηλινές πολιτικές ενεργούν επίσης για να επιταχύνουν την ηχηρή πτώση όλων των σχεδίων παράδοσης και αυταπατών, το μονοπάτι των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν με τη διάσκεψη της Μαδρίτης του 1991 και τις ολέθριες και καταστροφικές συμφωνίες του Όσλο που κατέστρεψαν τους θεσμούς και τις οργανώσεις του παλαιστινιακού λαού. Αυτό το ρεύμα έσυρε το παλαιστινιακό εθνικό κίνημα σε μια κατάσταση ήττας, εσωτερικής σύγκρουσης και αποσύνθεσης, εξαφανίζοντας το ρόλο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και αδειάζοντάς την απ’ το λαϊκό και δημοκρατικό της ρόλο.

Σήμερα, οι λαοί του κόσμου, οι φιλικές και οι εχθρικές δυνάμεις, κοιτάζουν προς την παλαιστινιακή απάντηση, όχι μόνο σ’ αυτό το τελευταίο σιωνιστικό έγκλημα, αλλά και σε ολόκληρο το στάδιο της καταστροφής. Τα μάτια τους καρφώνονται στην κρίσιμη σημασία μιας λαϊκής Παλαιστινιακής και Αραβικής απάντησης στο σχέδιο προσάρτησης και την επιβολή των λεγόμενων «Ισραηλινών νόμων και κυριαρχίας επί της Ιουδαίας και της Σαμάρειας».

Κατά συνέπεια, καλούμε όλες τις εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις, λαϊκούς οργανισμούς εντός της Παλαιστίνης, στην εξορία και τη διασπορά, καθώς και τα εργατικά μας σωματεία, τις γυναικείες οργανώσεις και το φοιτητικό κίνημα να συμμετάσχουν ευρέως και να ηγηθούν της λαϊκής πορείας που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2020 στην πόλη της Ραμάλα, καθώς βαδίζουμε στο μονοπάτι ενός ενοποιημένου παλαιστινιακού λαού και ενός ενωμένου παλαιστινιακού αγώνα, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του λαού μας – πάντα και μόνο, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε τον παλαιστινιακό λαό σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη, παντού στην εξορία και τη διασπορά, και όλους εκείνους που υπερασπίζονται τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη –όλες οι εθνικές δυνάμεις, ομάδες νεολαίας, θεσμούς της κοινωνίας των πολιτών και λαϊκά κινήματα– να οργανώσουν άμεσες δράσεις και λαϊκές κινητοποιήσεις στα στρατόπεδα προσφύγων, τις πόλεις και τα χωριά και να διαμορφώσουν σχέδια για κοινή δράση και μαζική οργάνωση. Μαζί, μπορούμε να κινητοποιήσουμε τη δύναμη και τις δυνατότητες του παλαιστινιακού λαού, του αραβικού λαού και του διεθνούς κινήματος δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των σχεδίων του κατακτητή και των συνεργατών του. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ποιοτικό βήμα για την προστασία του παλαιστινιακού λαού και την ανοικοδόμηση των θεμελίων του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.

Ο Παλαιστινιακός λαός μας παντού και το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα βαδίζουν στο δρόμο προς την απελευθέρωση και την επιστροφή.

Με πίστη στους μάρτυρες και το κίνημα των αιχμαλώτων κρατουμένων, την ηγεσία του παλαιστινιακού αγώνα.

Κάτω η κατοχή! Τα σχέδια προσάρτησης, αποικισμού και εποικισμού θα ηττηθούν. Η νίκη είναι με τον παλαιστινιακό λαό και την παλαιστινιακή υπόθεση!

6 Ιουνίου 2020

Μετάφραση Γ. Σιμ.