Οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 19/06. Ψήφισαν συνολικά 1383 μέλη του ΣΕΗ. Έλαβαν: Α.ΕΝ.Α.Η: 460, ΔΕΗ: 413, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ: 288, Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών: 84, Ανατρεπτική Συσπείρωση: 68, Σ.Κ.Ε.Ψ.Η: 46, Ανεξάρτητος: 2.
Οι έδρες για το Δ.Σ. κατανέμονται ως εξής: Α.ΕΝ.Α.Η: 6, ΔΕΗ: 5, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ: 4, Συνέλευση: 1, Ανατρεπτική Συσπείρωση: 1.
H Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών ευχαριστεί τους συναδέλφους που στήριξαν το αγωνιζόμενο σχήμα και επέτρεψαν για δεύτερη φορά να εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι εκλογές του ΣΕΗ ολοκληρώθηκαν και μας έφεραν για άλλη μια φορά αντιμέτωπους με την πραγματικότητα. Για αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα άτομα που μας στήριξαν για τα πιστεύω, τις ιδέες και τα όνειρά μας. Χάρη σ’ αυτή τη στήριξη η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών θα έχει μία έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου. Δύο έδρες στην ΠΟΘΑ και άλλη μία έδρα στο ΕΚΑ. Το σκηνικό θα ολοκληρωθεί πλήρως όταν θα συγκροτηθεί το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της χρονιάς. Σε αυτή την παράσταση, όμως, επιλέγουμε να μην είμαστε θεατές.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εντός και εκτός του σωματείου. Θα παλεύουμε για την αξιοπρέπεια του κλάδου, για τις επόμενες γενιές και για ένα καλλιτεχνικό όραμα που θα προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο.

Η ψήφος μας, ευτυχώς, δεν έχει δύναμη μόνο την ημέρα των εκλογών. Η φυσική παρουσία μας είναι αναγκαία για να ασκεί πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του «όποιου» ΔΣ. Θα συνεχίσουμε να καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, να βρισκόμαστε σε όλες τις διαδικασίες -από Δ.Σ. μέχρι γενικές συνελεύσεις, στους δρόμους, στα θέατρα- όπου υπάρχει ανάγκη.

Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο:

Να αναζητούμε έναν νέο τρόπο πολιτικής ζύμωσης και συνάντησης τόσο μέσα στο σωματείο μας όσο και έξω από αυτό.

Δε θα πάψουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα εργατικό σωματείο, που η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης θα είναι το πρώτο και το αναγκαίο που θα διεκδικήσει.

Που η έμπρακτη δημόσια στήριξη στις δίκες όσων έχουν κακοποιηθεί θα είναι το πρώτο αντανακλαστικό κι όχι χαρτί εκλογικής εκστρατείας.

Θα είμαστε εκεί στις διαδικασίες του σωματείου,

στις δίκες του Λιγνάδη και της Χρυσής Αυγής,

στις απεργίες των εργαζομένων.

Θα είμαστε απέναντι στους μπάτσους στα πανεπιστήμια.

Κόντρα στην προπαγάνδα του κράτους και των media.

Ενάντια στους πολέμους των από πάνω.

Θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σε όλα τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη.

Με πρόταγμα την ταξική αλληλεγγύη εντός και εκτός κλάδου και με κυρίαρχο μέλημα τη διασφάλιση της συγκρότησης διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας. Για ένα σωματείο που δε θα αναθέτει σε “φωτισμένες” προσωπικότητες, αλλά τα ίδια τα μέλη του μέσα από συνεχείς γενικές συνελεύσεις και μαχητικές κινητοποιήσεις θα αποφασίζουν και θα διεκδικούν, μακριά από κλειστά γραφεία και διαπραγματεύσεις με υπουργούς.

Η βαρβαρότητα που βιώνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας χωράει μόνο συλλογικές διεκδικήσεις.

Σε μια εποχή τεράτων παραμένουμε άνθρωποι.

Καλούς αγώνες!