«ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ» ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΤΟ ΚΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Καταγγελία νεοσύλλεκτων φαντάρων

Με επιστολή τους προς το «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων – Σπάρτακος» και την «Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων», νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της σειράς 336, καταγγέλλουν τις συνθήκες εθνικιστικού και ρατσιστικού κλίματος που συνάντησαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο.

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, είναι εμφανές πως η φασιστοειδής κατήχηση στους στρατιωτικούς χώρους δεν αφορά μονάχα στις πιο «μάχιμες» μονάδες, όπου ανέκαθεν ευδοκιμούσαν τα πιο φανατισμένα εθνικιστικά «σαπρόφυτα» (στις ειδικές δυνάμεις, στους εύζωνες ή, ας θυμηθούμε, τους χουντικούς νοσταλγούς της Σχολής Ευελπίδων), αλλά το «δηλητήριο» πλέον ρέει άφθονο και στις πιο «συνηθισμένες» μονάδες και κέντρα εκπαίδευσης, σαν κι αυτό του Ναυπλίου.

Όπως καταγγέλλουν οι φαντάροι, τα αλυτρωτικά τουρκοφαγικά στιχάκια είναι αναπόσπαστο στοιχείο της «εκπαίδευσης» και της οικοδόμησης του «εθνικού φρονήματος» των φαντάρων. Οι αξιωματικοί του ΚΕΝ Ναυπλίου, καταφέρονται ανοιχτά κατά του Πολιτεύματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των θεσμών της, στα οποία έχουν ορκιστεί να υπηρετούν: «Σε ερώτηση συναδέλφου τι γίνεται σε περίπτωση που το συμβούλιο των αρχηγών έχει διαφορετικές προσεγγίσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ.: σε συνθήκες πολέμου) η αφοπλιστική απάντηση του συγκεκριμένου βαθμοφόρου ήταν “Τον σκοτώνουμε και βάζουμε άλλον στην θέση του”».

Οι χουντοειδείς αξιωματικοί του ΚΕΝ Μηχανικού Ναυπλίου –που απαντούνται φυσικά παντού στο στράτευμα- εκφράζουν το ρατσιστικό τους μένος, ενάντια σε στρατιώτες διαφορετικής καταγωγής, όπως η ποντιακή, επειδή δεν ξέρουν καλά την γλώσσα, σε στρατιώτες με διαφορετικό θρήσκευμα, ενώ την «τιμητική» τους έχουν όσοι δηλώσουν άθεοι ή άθρησκοι: «στο πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης είχε ενταχθεί και η τρομοκρατία απέναντι σε νεοσύλλεκτους που ήθελαν να δηλώσουν άθεοι ή άθρησκοι, καθώς από την ημέρα ήδη της κατάταξης η στρατολογία τους “προειδοποιούσε” ότι τις ημέρες που το υπόλοιπο στράτευμα θα εκκλησιαζόταν αυτοί θα έκαναν αγγαρείες και ότι θα έχουν πρόβλημα με τις άδειες του Πάσχα κάτι το οποίο είναι και καταφανώς ψευδές.»

Θα είναι λάθος να θεωρηθεί πως στον στρατό τα πράγματα «έτσι ήταν πάντα» και πως ανέκαθεν συναντούσαν οι φαντάροι στη θητεία τους φασίστες βαθμοφόρους. Όσο κι αν αυτό ισχύει, είναι σήμερα που σε καιρό κρίσης της αστικής κρατικής εξουσίας και έξαρσης των εθνικισμών πανευρωπαϊκά, οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι εντός των ένοπλων σωμάτων ασφαλείας, βρίσκονται σε υπερδιέγερση κι εντείνουν τη δράση τους, νοσταλγώντας χούντες και χαράσσοντας σχέδια εκτροπής.

Η τραγική ειρωνεία, είναι πως τώρα, στα πλαίσια της «αριστερής κυβέρνησης», το στράτευμα έχει έναν από τους πιο ακροδεξιούς και πολεμοκάπηλους υπουργούς της Μεταπολίτευσης, τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Καμμένο. Οι πρώτες του πράξεις ως υπουργός, ήταν τόσο γραφικές, όσο κι επικίνδυνες, όπως το πέταγμα στεφάνου στα Ίμια, από στρατιωτικό ελικόπτερο.

Από την άλλη, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας επένδυσαν, προεκλογικά και μετεκλογικά, στη «συνέχεια του κράτους», υποσχόμενοι «γη και ύδωρ» σε μπάτσους και στρατιωτικούς. Ωστόσο, όσο περισσότερο δίνεις το χέρι στα κρατικά και παρακρατικά σκυλιά τόσο κινδυνεύεις να σε δαγκώσουν. Οι «αριστερές» αυταπάτες της κυβέρνησης, μπορούν να αποβούν μοιραίες για τον λαό.

Ο κρατικός «στάβλος του Αυγεία», στρατού κι αστυνομίας, δεν «εκδημοκρατίζεται», δεν καθαρίζεται από τη φασιστική «κόπρο». Μονάχα συντρίβεται από τις επαναστατικές δυνάμεις της εργατικής τάξης. Μόνο αυτές μπορούν να διαλύσουν και να κλείσουν οριστικά φασιστικές «σφηκοφωλιές» και κολαστήρια, σαν κι αυτό του ΚΕΝ Μηχανικού Ναυπλίου.

Κ. Αποστολόπουλος