Σήμερα Δευτέρα 1η Μάρτη 2021 το πρωί, στη Σπάρτη, 50 πρόσφυγες (οικογένειες με παιδιά) πρόκειται να βρεθούν στο δρόμο, μετά το κλείσιμο της δομής φιλοξενίας από τον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης).
Αλληλέγγυοι – Αλληλέγγυες από Σπάρτη καταγγέλλουν αυτή την ανάλγητη απάνθρωπη πράξη σε βάρος οικογενειών με μικρά παιδιά, μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Η ανακοίνωσή τους σημειώνει:

Η δομή που λειτούργησε στο κέντρο της πόλης από τα τέλη περίπου Νοέμβρη του 2019 ως και σήμερα, κλείνει στο πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες/ισσες ενώ έχουν πάρει άσυλο, μόνο ορισμένα μέλη των οικογενειών τους έχουν λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα. Επομένως, εφόσον υπάρχουν μέλη αυτών των οικογενειών που δεν έχουν λάβει τα χαρτιά τους, παραμένουν εγκλωβισμένοι. Μέσα σε αυτό το κλίμα πετάγονται κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς καμιά προστασία και χωρίς φυσικά τα πενιχρά επιδόματα που έπαιρναν μέχρι χτες. Αν συμβεί αυτό, θα ‘ναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη μικρή πόλη μας, αλλά πρωτίστως για τους ίδιους τους πρόσφυγες που θα αναγκαστούν να επιβιώσουν στο δρόμο εν μέσω χειμώνα και της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό φυσικά δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αφήσουμε να συμβεί. Να συνδράμουμε όλοι – όλες ώστε να αποτραπεί μια τέτοια άσχημη εξέλιξη. Η Έμπρακτη Αλληλεγγύη να δείξει για άλλη μια φορά ότι είναι παρούσα. Καμιά Μόνη – Κανένας Μόνος μέσα στην Πανδημία! Ούτε να το σκέφτεστε ότι θα μείνουν άστεγοι οι άνθρωποι!

Αλληλέγγυοι – Αλληλέγγυες από Σπάρτη