Στάση Εργασίας πραγματοποίησε το σωματείο εργαζομένων στο ΤΕΕ την Τετάρτη 14 Απριλίου με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη 15 εργαζομένων που αν και έχουν νομικά δικαιωθεί και σε δεύτερο βαθμό δεν προσλαμβάνονται.

Στη συγκέντρωση έξω από το ΤΕΕ βρέθηκαν, εκτός από το Σύλλογο Εργαζομένων ΤΕΕ, αλληλέγγυοι συνάδελφοι από συνδικαλιστικούς και πολιτικούς χώρους (ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ, συνδικαλιστές από την ΠΟΕ – ΟΤΑ, από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στελέχη της ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστές του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής  – ΜΕΤΑ, Ταξική Πορεία, Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, βουλευτές του ΜέΡΑ25 κ.α.).

Οι συγκεντρωμένοι -ες έξω από το ΤΕΕ κατευθύνθηκαν προς το Υπ. Οικονομικών όπου ενώθηκαν με τις απολυμένες συμβασιούχες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών που διεκδικούν την ακύρωση των απολύσεών τους και την επαναπρόσληψή τους ως αορίστου χρόνου.

Στη συγκέντρωση έξω από το Υπ. Οικονομικών διαβάστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕΕ, ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα δια βοής, από τους συγκεντρωμένους.

Χαιρετισμό αλληλεγγύης στην συγκέντρωση επίσης απεύθυναν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ, και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ο δίκαιος αγώνας για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών και των 15 εργαζομένων του ΤΕΕ, θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Διαβάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα δια βοής από τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών τους εργαζόμενους του ΤΕΕ και αλληλέγγυους εργαζόμενους

Σήμερα 14 Απριλίου 2021 οι εργαζόμενοι του ΤΕΕ, οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών και οι εργαζόμενοι και πολίτες που είμαστε παρόντες και αλληλέγγυοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για κάθε εργαζόμενο απαιτούμε:

  • Να προσληφθούν οι καθαρίστριες των οποίων οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έληξαν, με σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας.
  • Να εφαρμόσει το ΤΕΕ την εφετειακή απόφαση 5703/20 με την οποία δικαιώθηκαν τελεσίδικα 15 συμβασιούχους του ΤΕΕ και να παραιτηθεί από παραπέρα ένδικα μέσα κατά των εργαζομένων.

Δηλώνουμε, ότι θα αγωνιστούμε μέχρι να καταργηθούν οι βάρβαρες ελαστικές εργασιακές σχέσεις που ταπεινώνουν τους εργαζόμενους και θα παλέψουμε ενωμένοι για δουλειά και αξιοπρέπεια για κάθε πολίτη.

14/4/2021