Διατάχτηκε να φυλάει σκοπιά μέχρι να καταρρεύσει!

Σε μια δίκη εξπρές το στρατοδικείο Λάρισας επέβαλε σε φαντάρο ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Ο φαντάρος είχε διαταχθεί από τους ανωτέρους του να φυλάει σκοπιά μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του και να βρεθεί αιμόφυρτος.
Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος η
δίκη έγινε με διαδικασία εξπρές, με πολλά ερωτηματικά. Η έδρα εμπόδιζε την υπεράσπιση και τους μάρτυρες να αναπτύξουν τις θέσεις τους.
«Πρόκειται για μία απόφαση προδήλως εσφαλμένη που ανοίγει τις πύλες σε κάθε αυθαιρεσία οποιουδήποτε επιθυμεί να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών και των υφισταμένων του χαμηλόβαθμων στελεχών. Εμείς έχουμε εξηγήσει γιατί ο συνφαντάρος είναι αθώος στο κείμενο που παραθέτουμε:
Τα στρατοδικεία, με μέλη αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που οδηγεί σε περισσότερες αυθαιρεσίες απ’ ό,τι τα κοινά δικαστήρια και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί, όπως έχει συμβεί σε πολλές χώρες.
Δεν μπορούν αξιωματικοί να αποφασίζουν για τη φυλάκιση ή όχι των υφισταμένων τους.
Το Αναθεωρητικό Δικαστήριο να αναλογιστεί το εσφαλμένο της απόφασης, την κρισιμότητά της για την εμπέδωση του κράτους δικαίου στις ΕΔ και τις φωνές του δημοκρατικού κόσμου, υπέρ της αθώωσης του φαντάρου και να ανατρέψει την απόφαση.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Είμαστε στο πλευρό του κατηγορούμενου και της οικογένειάς του.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ»
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021