ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18Ανω και του Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων

Έκκληση για συλλογή τροφίμων και υγειονομικού υλικού απευθύνουν με κάλεσμά τους το Σωματείο Υποστήριξης στο Επιστημονικό και Κοινωνικό Έργο του 18Ανω και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων. Παράλληλα στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Εξαρχείων (Μπόταση 11) θα λειτουργεί bazaar με βιβλία και  είδη δώρων από το Σάββατο 18/12. Το κάλεσμά τους αναφέρει:

Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε όλοι μας, με το φόβο, την ανασφάλεια, την αποξένωση να κατακλύζουν τη ζωή μας, καλούμαστε, σαν κοινωνία, να αναπτύξουμε τις ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ μας απέναντι στη θανατοπολιτική, που έχει επιβληθεί.

Η αντίσταση στο θάνατο περνά μέσα από τον αγώνα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Η αντίσταση στη μιζέρια περνά μέσα από το μοίρασμα συναισθημάτων και αγαθών, λόγων και έργων.

Έτσι, σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, εν μέσω πανδημίας και 100 νεκρών του κορονοϊού κάθε μέρα, με όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας να στερούνται ακόμα και τα βασικά μιας πραγματικά ανθρώπινης διαβίωσης, με τη φτώχεια και τη δυστυχία, την ψυχική και τη σωματική εξάντληση να βυθίζουν στην απόγνωση την κοινωνία…

Το Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18ανω και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων απευθύνουν ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλους για τη ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.) για τη στήριξη συνανθρώπων μας, χτυπημένων σοβαρά από την κρίση.

Παράλληλα, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Εξαρχείων (Μπόταση 11) θα λειτουργεί bazaar με ωραία αντικείμενα και βιβλία, για να δώσουμε μια γιορτινή λάμψη στη ζωή μας, στο φως της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Το bazaar θα λειτουργεί στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Εξαρχείων κάθε απόγευμα 5-8 μ.μ.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια, το Σάββατο 18/12/2021 στις 7 μ.μ. για να βρεθούμε από κοντά (τηρώντας, βέβαια, όλους τους υγειονομικούς κανόνες), να ανταλλάξουμε σκέψεις, ευχές, σχέδια συλλογικών δράσεων και κοινωνικής αλληλεγγύης, στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!