Η φρίκη του πολέμου, οι βαρβαρότητες και οι αγριότητες συνταράσσουν όλον τον κόσμο. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο συντελείται μπροστά στα μάτια μας, στις οθόνες των τηλεοράσεων με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Όμως, δεν είναι ο πρώτος πόλεμος ούτε θα είναι ο τελευταίος. Οι όλο και συχνότεροι τοπικοί πόλεμοι που συνιστούν κρίκους μιας ευρύτερης παγκόσμιας καταστροφής πηγάζουν από την άλυτη κρίση και χρεοκοπία του καπιταλισμού, που εδώ και δύο χρόνια συνδυάζεται με την πανδημία και τώρα κορυφώνεται με τον πόλεμο. Οι πόλεμοι είναι στενά συνδεμένοι με την ταξική πάλη, την ταξική κοινωνία και δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε με ευχολόγια ούτε με κατάρες. Ένα διεθνές, διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα πρέπει να ενώσει τις εργατικές και λαϊκές μάζες σε δράσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους φασίστες και πολεμοκάπηλους των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και κομμάτων. Μόνο η διεθνής σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την πορεία σε ένα Τρίτο Παγκόσμιο Ανθρωποσφαγείο.

Με στόχο μια βαθύτερη ανάλυση και κατανόηση της παρούσας καμπής της παγκόσμιας ιστορίας και τη διαμόρφωση μιας επαναστατικής διεθνιστικής πολιτικής ενάντια στον πόλεμο, τοπικές οργανώσεις του ΕΕΚ οργανώνουν αντιπολεμικές συγκεντρώσεις – συζητήσεις σε διάφορες περιοχές.

Στις 30 Μαρτίου 2022 ημέρα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Α’ ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου (Καρδίτσης 5, απέναντι από Σινέ Κατερίνα) η τοπική κ.ο. οργανώνει σχετική συζήτηση.

Αντίστοιχη συγκέντρωση-συζήτηση για το θέμα του πολέμου και τη στάση του εργατικού κινήματος στον πόλεμο στην Ουκρανία οργανώνει το ΕΕΚ στο Ίλιον (Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη») την Κυριακή  3 Απριλίου. 

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας έγινε ήδη στις 5 Μάρτη κινητοποίηση στο Ίλιον με πλακάτ και συνθήματα «Κάτω ο Πόλεμος», «Να κλείσουν οι Βάσεις του ΝΑΤΟ», «Κάτω η Νατοϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη» στην κεντρική πλατεία του Ιλίου. Την παρέμβαση οργάνωσε η τοπική Κ.Ο. του ΕΕΚ στο Ίλιον μαζί με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου και ακολούθησε μικρή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Μοιράσθηκαν περισσότερες από 400 προκηρύξεις και τρικάκια και έγιναν πολλές συζητήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης:

ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ !

Οι φλόγες του πολέμου φούντωσαν στην Ουκρανία και απειλούν να πυρπολήσουν τον πλανήτη.

Ποιος προκάλεσε, ποιος πυροδότησε αυτόν τον πόλεμο;
Η απάντηση που μας δίνουν τα κρατικά ΜΜΕ είναι τα ρωσικά τανκς, αλλά η αλήθεια κρύβεται πίσω από τις φωτογραφίες.

Το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, από το 2014 εκστρατεία να συμπεριλάβει την Ουκρανία σαν πυρηνικό προπύργιο για την περικύκλωση και αποικιοποίηση του χώρου της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ. Περισσότεροι από 14.000 νεκροί έχουν πέσει από τότε μέχρι σήμερα στην Ουκρανία, θύματα των ναζιστικών παρακρατικών οργανώσεων, συνεργατών του Ζελένσκι.

Στόχος του ΝΑΤΟ, μετά την βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η ΝΑΤΟποίηση της Ανατολικής Ευρώπης.

Στόχος τους η αποικιοποίηση του πρώην σοβιετικού χώρου, η επιβολή ναζιστικών καθεστώτων τύπου Κουίσλιγκς, σαν αυτό του Ζελένσκι με ναζιστές συμβούλους, για την σταθεροποίηση της κλονισμένης από την άλυτη καπιταλιστική κρίση ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας μετά το 2008.

Η εργατική τάξη και οι καταπιεσμένοι πρέπει να στρέψουν τα κύρια πυρά τους ενάντια στο εμπρηστή και προβοκάτορα του πολέμου, το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που υπηρετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ρωσικά τανκς υπό τις εντολές του Πούτιν θα ανατρέψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Η διάλυση της ΕΣΣΔ και η καπιταλιστική παλινόρθωση από την σταλινική γραφειοκρατία και τον Πούτιν και τους δισεκατομμυριούχους ολιγάρχες άνοιξαν τον δρόμο στην ΝΑΤΟϊκή ιμπεριαλιστική απειλή του πολέμου.

Κανείς δεν ξεχνά ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις του Πούτιν στην Ουκρανία συνοδεύονται με καταστολή των κομμουνιστών και αντικομμουνιστικές κορώνες ενάντια στον Λένιν. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι ερπύστριες των τανκς του Πούτιν σκάβουν ξανά πάνω στις βαθιές παλιές πληγές που έχει αφήσει στο σώμα της επανάστασης και τον λαό της Ουκρανίας, η σταλινική αντιδραστική γραφειοκρατία.

Ο αμερικάνικος και ευρωπαϊκός ΝΑΤΟϊκός ιμπεριαλισμός δεν νικιέται με τα στρατιωτικά μέσα του Πουτινικού βοναπαρτισμού και των ολιγαρχών που ρημάξανε την κληρονομιά των εργατικών Σοβιέτ.

Υπάρχει άλλος δρόμος για την ειρήνη; ΝΑΙ!

Απέναντι στην απειλή του πολέμου ο μόνος δρόμος για την Ειρήνη ήταν και παραμένει η Επαναστατική Κινητοποίηση της Εργατικής Τάξης και των καταπιεσμένων μαζί και στην Ρωσία και την Ουκρανία για την ανατροπή του καπιταλισμού και της απειλής μιας ολέθριας πολεμικής πανδημίας.

  •  Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπερια-ληστών
  •  Να κλείσουν τώρα οι βάσεις – Έξω το ΝΑΤΟ
  •  Ο εχθρός είναι στη δική μας χώρα!
  •  Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Τροτσκιστές) Κ.Ο. Ιλίου