ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ

 

Πορεία με κεντρικό σύνθημα “Οι εργατικές και κοινωνικές μας ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες” διοργάνωσε την Πέμπτη 02/07 το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη.

Αρκετές εκατοντάδες αγωνιστές μαζεύτηκαν το απόγευμα στην Καμάρα και πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης. Το μπλοκ του Καραβανιού, εκτός από πανώ με το κεντρικό σύνθημα είχε επίσης και αγγλόφωνο πανό το οποίο έγραφε “Power to the People. Smash Capitalism”, στα πλαίσια της απόφασής του για διεθνή απεύθυνση. Συμμετείχαν επίσης με μπλοκ η Α.Κ.  Θεσσαλονίκης, η Πρωτοβουλία για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση και το ΕΕΚ.

Η πορεία κινήθηκε δυναμικά, μέχρι που συνάντησε την συγκέντρωση των ευρωπαϊστών στην Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας. Εκεί η πορεία σταμάτησε και απάντησε στις προκλήσεις των θιασιωτών του “ΝΑΙ” με συνθήματα ενάντια στον καπιταλισμό, την ΕΕ, αλλά και τον φασισμό. Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν να παρεμβληθούν. Όταν τα μπλοκ μετά από λίγη ώρα συνέχισαν την πορεία τους τα ΜΑΤ ακολούθησαν, αλλά αποχώρησαν  ύστερα από διαμαρτυρίες. Η πορεία συνέχισε δυναμικά και κατέληξε στην Καμάρα.