Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Ανάπτυξη... (Βόλος)

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Ανάπτυξη…..

Bόλος, του ανταποκριτή μας

Aφορμή για ανέκδοτα εις βάρος της έδωσε η κυβέρνηση της «Αριστερο – Δεξιάς» την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο Βόλο καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, προσκεκλημένος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, μίλησε σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ για την ανάπτυξη και τις προοπτικές που διαγράφονται.

Πράγματι, οι λέξεις όπως και οι έννοιες ανάπτυξη και προοπτική, διαγράφονται με ταχύτατους ρυθμούς από τη συνείδηση του λαού. Παραμένουν βέβαια ως σχέδια στους επιχειρηματικούς κύκλους μεγάλων συμφερόντων, αυτούς που στις πλάτες των εργαζόμενων, των άνεργων και των συνταξιούχων πλουτίζουν άσχετα και πέρα από το μη βιώσιμο χρέος και τα τρία μνημόνια. Δεν ήταν τυχαία η παρουσία πολλών εκπροσώπων φορέων, του Περιφερειάρχη και άλλων που είναι γνωστοί για λόγους που θα μας απασχολήσουν σε άλλο άρθρο….

Αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν αστείο να υπάρχουν επίσημες δηλώσεις, με περίσσεια δόση θράσους, ότι «έγινε μεγάλη προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, αφού αποτελεί βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σημαντικής εκκρεμότητας της οικονομίας, η οποία θεωρούμε ότι θα απελευθερώσει πολύ σημαντική δυναμική το επόμενο διάστημα με την παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα μας».

Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί πολλοστό δείγμα ότι η κυβέρνηση είναι τόσο υποταγμένη στα συμφέροντα του κεφαλαίου, εγχώρια και διεθνή, που το μόνο επιτυχές έργο της είναι να διασύρει το όνομα της αριστεράς.

Στην είσοδο τoυ ΞΕΝΙΑ οργάνωσαν παρέμβαση διαμαρτυρίας ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής (εργατική κίνηση που υποστηρίζεται από ΕΕΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου. Με πανώ και συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης έμειναν για περισσότερο από μία ώρα στην είσοδο του ξενοδοχείου. Η ασφυκτική παρουσία αστυνομικής δύναμης αλλά κυρίως η μικρή δύναμη του κινήματος που παρευρέθηκε, δεν άφησαν περιθώρια για ακύρωση της φιέστας.

Σ.Μ.